Innovatiemakelaar in de regio

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Food Valley

Wat doet een innovatiemakelaar?

Innovatiemakelaar in de regio

Interview met Kees den Uijl, innovatiemakelaar Food & Nutrition Delta

Innovatiemakelaar wat moet ik me daarbij voorstellen?
Wij zijn een onderdeel van het programma Food & Nutrition dat wordt uitgevoerd samen met  het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. Aardig is trouwens ook dat in de nieuwe naam van het Ministerie nu Innovatie is opgenomen. Het agentschap NL voert het uit. Wij zijn als onafhankelijke stichting FND daarbij nauw betrokken. Ons doel is dat wij meehelpen met het innoveren van de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie. Dat doen we op een paar manieren. De naam innovatiemakelaar geeft aan dat we vooral contacten onderling tussen bedrijven en tussen bedrijven en kennisinstellingen willen leggen als een soort bruggenbouwers. Daarbij hebben we vooral aandacht voor het MKB. In de praktijk hebben we contact met de MKB-bedrijven over de vraag hoe ze een bepaalde innovatie vorm willen geven en kunnen versnellen m.b.v. anderen.
 
Speelt Syntens daarin ook een rol?
We hebben wel contact met Syntens. Syntens legt het eerste contact, ze doen een soort scan. Daarbij moeten ze het vaak laten. Syntens zou je de huisarts kunnen noemen die de bloeddruk meet van de bedrijven en de innovatiemakelaars van FND zijn meer de specialisten die nagaan op deskundigheidsniveau wat een bedrijf precies moet doen, wie daarbij nodig zijn, zodat wat men graag wil ook daadwerkelijk tot stand wordt gebracht.

Voor het hele interview, zie http://www.innofood.org/nl/nieuws/2119/interview-met-kees-den-uijl-innovatiemakelaar-food-nutrition-delta.html

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!