Innovatiemanager BBZOB wint iMobility award

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: BBZOB

Op 24 oktober 2011 zijn in Brussel de iMobility awards uitgereikt door het Europese iMobility Forum.

Innovatiemanager BBZOB wint iMobility award

Gert Blom, Innovatie manager bij Beter Bereikbaar Zuidoost Brabant (BBZOB) en tevens strategisch adviseur Mobiliteit bij de gemeente Helmond, kreeg een award voor zijn bijzondere bijdrage aan slimme en veilige oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken.

Bij het iMobility Forum, een initiatief van de Europese Commissie,  zijn Europese organisaties aangesloten vanuit zowel de industriële sector als de overheid. Het Forum reikte drie prijzen uit voor bijzondere bijdragen op het gebied van Intelligente Transport Systemen (ITS). Er waren drie prijscategorieën:
- categorie 'Beleid': team of persoon die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het faciliteren en implementeren van slimme mobiliteitsoplossingen;
- categorie 'Nationale/lokale Intelligente Transport Systemen': een actie of proef/pilot die als showcase kan worden gezien in Europa en die er voor heeft gezorgd dat de implementatie van Intelligente Transport Systemen sneller kan worden uitgevoerd;
- categorie 'Industrie & Technologie': een persoon of team die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de versnelde invoering van slimme mobiliteitsoplossingen binnen Europa.


Gert Blom kreeg de prijs binnen de categorie 'Beleid': “Het is een erkenning voor het feit dat we als relatief kleine organisatie een pragmatische aanpak hanteren, waarmee we pilots en demo’s mogelijk maken op gebied van Intelligente Transport Systemen, zoals de praktijkproeven op de A270 in 2010 en 2011 en het Europese Freilot-project in gemeente Helmond. De goede samenwerking zoals wij die in Zuidoost-Brabant hebben, is uniek in Europa en deze prijs bevestigt dat ook. Want echte mobiliteitsoplossingen kunnen er alleen komen door een hechte samenwerking tussen overheid, het bedrijfsleven, het onderwijs en de onderzoeksinstellingen.”


Ook Bastiaan Krosse, senior projectmanager Mobiliteit bij TNO, kreeg een iMobility award, in de categorie 'Nationale/lokale Intelligente Transport Systemen'. Bijzonder detail is dat beide prijswinnaars vanuit de High Tech Automotive Campus in Helmond werken. Op de campus werken bedrijven en instellingen nauw samen om slimme oplossingen te bedenken die het vervoer veiliger, schoner en stiller maken. De awards onderstrepen de toonaangevende positie van de campus en van Brainport regio Eindhoven.

Meer informatie over BBZOB Beter Bereikbaar Zuidoost Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!