Innovatietafel food, leisure & health

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Vrijetijdshuis Brabant

Na twee innovatietafels in Midden-Brabant en twee in Zuidoost-Brabant, was nu de beurt aan Noordoost-Brabant.

Innovatietafel food, leisure & health

In maart 2010 organiseerde Kamer van Koophandel Brabant, in samenwerking met Vrijetijdshuis Brabant en 5-Sterrenregio Noordoost-Brabant, een innovatietafel rondom de thema’s food, leisure en health.

Doel van de innovatietafel was op zoek gaan naar innovatieve ideeën op het snijvlak van de sectoren voeding, gezondheid en vrijetijd. Juist in de kruisbestuiving tussen deze sectoren zitten de innovatieve ideeën.

In 2 sessies is een innovatieproces op gang gebracht, dat heeft geresulteerd in concreet te ontwikkelen projecten. Uiteindelijk gaat het erom het Brabantse leisure-aanbod te versterken, zodat meer mensen Brabant bezoeken, dat men hier langer verblijft en meer spendeert.

Uiteraard is een veelzijdiger en aantrekkelijker leisure-aanbod ook voor de Brabander zelf waardevol. Hieraan gekoppeld is het doel van 5-Sterrenregio om de FHF-sector (Food, Health, Farma) in de regio sterker te profileren.

Om deze doelen te bereiken zijn partijen uit de Brabantse toeristisch-recreatieve sector, uit de horeca en uit de voedingsindustrie in twee creatieve sessies bij elkaar gebracht.
Dit brainstormproces werd in goede banen geleid door Erik op ten Berg van het Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatieve Denken (COCD).

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!