Innovatieve samenwerking KPN en Eindhoven krijgt vorm

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Eindhoven

KPN en Eindhoven gaan samenwerken aan innovatie op de gebieden van o.a. zorg, veiligheid, mobiliteit en wonen. Burgemeester Rob van Gijzel en KPN CEO Eelco Blok tekenden daarvoor de overeenkomst.

Innovatieve samenwerking KPN en Eindhoven krijgt vorm

KPN gaat onder andere participeren in de projecten Slimmer Leven 2020, Stratumseind 2.0 en WoonConnect. Ook krijgt Eindhoven als tweede gemeente in Nederland een Free WiFi FON netwerk voor KPN klanten.

Daarnaast worden nieuwe samenwerkingsprojecten onderzocht  zoals het educatieproject SIMON, dat met Eindhovense scholen gestalte zal krijgen. Op de HighTech Campus Eindhoven verrijst een 4G testomgeving, waarin innovatieve bedrijven kunnen experimenteren met de nieuwe mogelijkheden die supersnel mobiel internet biedt. Het Eindhovense bedrijfsleven gaat – zo blijkt uit de overeenkomst - met KPN op een veelheid aan vlakken de uitdaging aan om samen de toekomst te verkennen.

Proeftuinaanpak

Burgemeester Van Gijzel noemt deze overeenkomst een nieuwe stap in de proeftuinaanpak die Eindhoven zo kenmerkt. “Deze samenwerking met KPN levert een aantal zaken op waar de Eindhovenaren veel profijt van kunnen hebben. Mensen krijgen de kans om eerder dan anderen kennis te maken met technologische vooruitgang. Iets dat de pioniersgeest van veel van onze inwoners erg zal aanspreken.” Eindhoven timmert sowieso stevig aan de weg wat betreft faciliteiten voor internet: naar verwachting zijn eind 2016 alle huishoudens in Eindhoven aangesloten op het glasvezelnetwerk, als eerste stad in Nederland.

Uitdagingen van de toekomst

Volgens CEO Eelco Blok zorgt de samenwerking tussen KPN en Eindhovense innovatieve ondernemingen voor nieuwe inzichten en producten waar ook anderen van kunnen profiteren. “We maken graag de aansluiting met het bedrijfsleven in Eindhoven. Hier in het hart van de Brainportregio worden ontdekkingen gedaan en producten gemaakt die aansluiten bij de uitdagingen van de toekomst. Een toekomstgericht bedrijf als KPN kan in dit ecosysteem simpelweg niet ontbreken.”

Samenwerking

De samenwerking tussen Eindhoven en KPN werd vorig jaar opgestart. In september 2013 kondigde KPN de uitrol van 4G aan in Eindhoven op de High Tech Campus. Een maand later ondertekenden Blok en Van Gijzel in aanwezigheid van wethouders List (o.a. economische zaken) en Depla (o.a. ICT en financiën) een intentieverklaring om de mogelijkheden van samenwerking verder te verkennen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!