Innovatieve zonnepanelenproducent vestigt zich in Roosendaal

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: N.V. REWIN

Orange Solar Power, producent van zonnepanelen, kent een snelle groei. Het bedrijf gaat naast de traditionele ook lichtgewicht, flexibele zonnepanelen produceren, die samen met een Italiaanse partner ontwikkeld en gepatenteerd zijn.

Innovatieve zonnepanelenproducent vestigt zich in Roosendaal

Besloten is te verhuizen naar een nieuwe, grotere locatie. Orange Solar Power gaat een pand huren op bedrijvenpark Borchwerf in Roosendaal. Hier wordt een representatief kantoor en  fabriek betrokken, waardoor het bedrijf op korte termijn zal kunnen uitgroeien naar ongeveer 25 tot 30 arbeidsplaatsen. REWIN heeft de vestiging begeleid.

Orange Solar Power - sinds 2012- is actief in de sterk expansieve markt van zonnepanelen en realiseert een snelle groei. Dat uitte zich de laatste jaren in dubbele digitale groeicijfers. Logisch, dat het bedrijf ook fysiek uit zijn jasje groeide. En dat werd nog eens versterkt toen werd besloten om naast de productie van traditionele zonnepanelen ook de productie van (lichtgewicht en flexibele) zonnepanelen op te starten.

De belangstelling voor die brede toepassing van flexibele en lichtgewicht zonnepanelen blijkt in de tussentijd zulke vormen aan te nemen,dat de directie op korte termijn op zoek moest gaan naar een grotere productielocatie.

Recent heeft de directie besloten om een representatief ogend kantoor met fabriek te huren op het bedrijvenpark Borchwerf in Roosendaal. Opzet is dat in het derde kwartaal van dit jaar - na de installatie van de productielijnen - Orange Solar volledig operationeel is. De directie voorziet op de korte termijn een groei naar ca 25 a 30 werknemers met het perspectief van verdere uitbreiding van werkgelegenheid.

Lichtgewicht en flexibel

Samen met een Italiaanse partner ontwikkelde Orange Solar Power een nieuwe module voor zonnepanelen, namelijk een lichtgewicht en niet te vergeten een flexibel zonnepaneel. Het bijzondere van dat flexibele zonnepaneel is dat het de vorm kan worden gegeven van zijn of haar ondergrond. Dus breed toepasbaar op bijvoorbeeld ronde daken, luifels, overkappingen tot zelfs lichtmasten of geluidswallen. Dit - in de markt van zonnepanelen - bijzondere product heeft bovendien het voordeel dat het in allerlei maten en vormen kan worden aangebracht en kan worden verlijmd zonder afhankelijk te zijn van het traditionele aluminium frame en bovendien als een licht product kan worden beschouwd. Het verzwaren van de dakconstructie is bijvoorbeeld niet noodzakelijk! Zonder twijfel een niche in de markt!

Deze nieuwe toepassing is gepatenteerd en opent mogelijkheden voor de toepassing van zonnepanelen waar dat eerder niet mogelijk was.

Walter van Loon – de founding father van Orange Solar Power - uit Bergen op Zoom stond aan de wieg van het concept en zocht vanwege de snelle groei een versterking van het management. Guust Verpaalen – in de regio bekend vanwege zijn voormalige ceo functie bij Philip Morris – is toegetreden en samen wordt nu gebouwd aan de verdere groei van het bedrijf. Aanvankelijk was de focus gericht op een passende huisvesting in Bergen op Zoom. Daar bleek echter niet de geschikte bedrijfsruimte aanwezig, noch in omvang, noch in kwaliteit. En dus werd de focus gericht op de buurgemeente waar een representatieve fabriek met kantoren aan de Belder werd gehuurd.

Guust Verpaalen – algemeen directeur van Orange Solar – heeft alle vertrouwen in de kansen voor deze nieuwe activiteit. De huidige contacten met diverse potentiële afnemers bevestigen de grote markt waar in toenemende mate wordt ingespeeld op mogelijkheden voor eigen energievoorzieningen naast innovatieve toepassingen op ondergronden die tot voor kort nog ondenkbaar waren. Guust Verpaalen was aangenaam verrast door de positieve wijze, waarop de gemeente Roosendaal bereid bleek de komst van ons bedrijf te ondersteunen. Dat smaakt naar een hechte samenwerking, want ook de lokale overheden zijn nadrukkelijk interessanter partners om  het product af te nemen en toe te passen, in beider belang!

Wethouder Hans Verbraak – met o.a. de portefeuille economie van de gemeente Roosendaal - is op zijn beurt verheugd met de komst van dit innovatieve bedrijf. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van Roosendaal en met de achtergrond van beide ondernemers heeft hij alle vertrouwen in een groei en bloei van de onderneming. De samenwerking met de Italiaanse partner en niet te vergeten de R&D medewerkers in eigen huis geven een basis om ook in de toekomst in deze dynamische markt succesvol te blijven.

REWIN West-Brabant – de regionale ontwikkelingmaatschappij voor West-Brabant - mocht support leveren voor de vestiging van dit innovatieve en kansrijke bedrijf.

Meer informatie over BEDRIJVENPARK BORCHWERF II C.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over REWIN West-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!