Innovatievouchers leveren Zeeland miljoenen euro’s op

Een klein bedrag beschikbaar stellen om uit te zoeken of er grote investeringen kunnen worden gedaan. Dat is het idee achter de innovatievouchers van Impuls Zeeland. De afgelopen drie jaar hebben achttien recreatieondernemers een bedrag van maximaal 5.000 euro gekregen. Dat schrijft Omroep Zeeland op haar website.

Innovatievouchers leveren Zeeland miljoenen euro’s op

Het geld wordt door de bedrijven gebruikt om uit te zoeken of hun innovatieve plannen rendabel zijn. Kim Provoost, projectmanager vrijetijdseconomie, vertelt bij Omroep Zeeland over het succes. “Deze kleine investeringen hebben nu al een vervolginvestering van ten minste 3,5 miljoen opgeleverd”.

De vouchers kunnen op allerlei manieren ingezet worden. Bedrijven kunnen het geld gebruiken om advies in te winnen op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, herstructureringsplannen, uitbreidingsplannen of de ontwikkeling van een toekomstvisie voor het bedrijf. Ondernemers geven aan dat de vouchers een stimulans zijn geweest om sneller vervolginvesteringen toe doen.

Zeeuwse economie

“Die 3,5 miljoen euro aan vervolginvesteringen is gebaseerd op de investeringen van zes bedrijven. Het totale bedrag wordt waarschijnlijk dus nog hoger”, aldus Provoost. “De gemiddelde vervolginvestering per bedrijf varieert van 75.000 euro tot ruim 1 miljoen en komt weer ten goede van de Zeeuwse economie, omdat de meeste bedrijven gebruik hebben gemaakt van Zeeuwse leveranciers.”

Peter Stroo, eigenaar van camping Kreekebos in Westkapelle is blij dat hij gebruik heeft kunnen maken van de voucher. “Het is een soort van startkapitaal wat je kan gebruiken om inzicht te krijgen in de plannen die je hebt.” Stroo heeft een circulair, energieneutraal vakantiehuisje laten bouwen. “Ik heb de voucher gebruikt om een berekening te laten uitvoeren voor de constructie van het materiaal wat ik wilde gebruiken en voor het ontwikkelen van de duurzame installatie in het huisje.”

Lees het complete artikel op de website van Omroep Zeeland. 

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!