Innovatievouchers voor elektrisch vervoer beschikbaar

  • Innovatie & MVO
  • Bron: AutomotiveNL

Elektrisch vervoer is op de goede weg: er komen steeds meer elektrische voertuigen op de markt en de mogelijkheden om op te laden nemen snel toe.

Innovatievouchers voor elektrisch vervoer beschikbaar

Elektrisch vervoer is daarnaast economisch interessant, omdat het leidt tot nieuwe marktkansen voor bedrijven. Daarom wil het Ministerie van Economische Zaken MKB-ondernemers stimuleren meer gebruik te maken van de kennis over elektrisch vervoer bij kennisinstellingen. Het ministerie doet dit door het verstrekken van innovatievouchers.

Jonge ondernemingen

In de elektrisch vervoersector spelen jonge ondernemingen een belangrijke rol. Zij zetten vaak nieuwe producten of diensten in de markt. Juist voor jonge ondernemingen is het lastiger om middelen vrij te maken voor de ontwikkeling van kennis over elektrisch vervoer.

Innovatievoucher

In Nederland is veel van deze kennis aanwezig bij kennisinstellingen. Met de Green DealInnovatievoucher Elektrische Mobiliteit wil het Ministerie van Economische Zaken MKB-ondernemers stimuleren meer gebruik te maken van de kennis over elektrisch vervoer bij kennisinstellingen. Elke innovatievoucher elektrische mobiliteit is maximaal € 5.000 waard. MKB-ers kunnen met de voucher een kennisvraag laten beantwoorden door een kennisinstelling. Voor deze regeling is een budget van € 500.000 beschikbaar gesteld.

De Green Deal biedt de volgende voordelen:

  • Vouchers ter waarde van € 5.000,- voor R&D in elektrisch vervoer, met een totaalbudget van € 500.000,-. De vouchers kunt u besteden in innovatietrajecten met de Nederlandse kennisinstellingen, zoals TU/e, TUD, UT, Fontys, HRO, HAN, HvA, ECN, KEMA en TNO.
  • Kosteloos adviestraject voor effectieve marketing, strategie, technologische ontwikkeling, samenwerking en financiering door Syntens.
  • Kosteloze deelname aan innovatie-workshops van Dutch-Incert.
  • Korting op lidmaatschap van EV-branchevereniging DOET en AutomotiveNL voor 2013.

U kunt het aanvraagformulier voor deze regeling hier vinden.

De nieuwe Voucherregeling is tot stand gekomen op initiatief van vereniging DOET (Dutch Organisation for Electric Transport) en Dutch-INCERT, in samenwerking met AutomotiveNL, Syntens en AgentschapNL.

Meer informatie over RAI Automotive Industy :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!