Innovatiewedstrijd ‘Jouw Slimste Idee’ voor jongeren in Slimste Regio

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Continu

Om jongeren te enthousiasmeren voor opleidingen en beroepen in techniek en innovatie organiseren de gemeenten uit de Brainport regio Eindhoven de innovatiewedstrijd ‘Jouw Slimste Idee’.

Innovatiewedstrijd ‘Jouw Slimste Idee’ voor jongeren in Slimste Regio

Op de website www.jouwslimsteidee.nl kunnen kinderen en jongeren hun ideeën voor bedrijven uit de regio presenteren. Ze mogen ook hun eigen slimme idee(ën) inzenden. Burgemeesters coachen de beste inzenders voor hun presentatie tijdens de eindfinale op 4 juni in De Ontdekfabriek in Eindhoven. Inzenden via jouwslimsteidee.nl is nog mogelijk tot en met 6 mei 2012.

De innovatiewedstrijd is een vervolg op de in augustus en september uitgevoerde ‘burgemeesters bezoeken scholen’ actie. Het is onderdeel van het projectplan ‘Brainport Regio Eindhoven, de slimste regio van de wereld’.

Continu

Jan-Willem Peters gaat namens Continu deel uitmaken van de jury die zich zal buigen over de inzendingen en het 'Slimste idee' zullen uitverkiezen.

Achtergrond

Afgelopen juni is Brainport Regio Eindhoven in New York verkozen tot  ‘slimste regio van de wereld’ door het Intelligent Community Forum (ICF). Brainport Regio Eindhoven mag een jaar lang de titel ‘Intelligent Community of the Year 2011’ voeren. Het ICF verkoos Brainport Regio Eindhoven uit een deelnemersveld van ongeveer 400 steden en regio’s wereldwijd. ‘Slimme regio’s’ die Brainport voorgingen zijn onder andere New York, Calgary, Seoul, Taipei, Singapore, Waterloo en Stockholm.

‘Jouw slimste idee?!’ richt zich specifiek op kinderen en jongeren en benadrukt dat de regio volop carrièrekansen biedt voor deze groep. Het doel is in eerste instantie het bewustzijn te versterken, en  uiteindelijk dat zij daadwerkelijk in Brainport Regio Eindhoven hun carrière opbouwen,  een baan zoeken of een bedrijf starten.

Brainport Regio Eindhoven heeft te maken met een groeiend tekort aan gekwalificeerd technisch personeel in de bloeiende kennis- en maakindustrie. Nu al zijn er veel vacatures in technische- en industrieberoepen en dat worden er alleen maar meer, onder andere door de komende vergrijzingsgolf. Brainport heeft mensen nodig op alle niveaus, van hoogopgeleide kenniswerkers tot knappe vakmensen. Voor kinderen en jongeren in Brainport is dat een inspirerend vooruitzicht. Doen ze hun best op school, dan doen ze dat niet voor niets. Zeker als ze een technisch georiënteerd beroep kiezen, is de kans groot dat ze straks een baan vinden. Een interessante baan bovendien, waarmee ze kunnen bijdragen aan tot de verbeelding sprekende oplossingen voor bijvoorbeeld files, gezond ouder worden, gezonde voeding, schone energie en veiligheid. De ‘slimste regio van de wereld’ heeft daar alles voor in huis.

De aandacht voor ‘De slimste regio van de wereld’ is een initiatief van samenwerkende partijen in de regio bestaande uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden.

Meer informatie op www.brainportdevelopment.nl.

Meer informatie over CONTINU EINDHOVEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!