Inschrijving Automotive Innovation Awards geopend

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: AutomotiveNL

Talloze Nederlandse bedrijven maken met hun innovaties mobiliteit slimmer, schoner en/of efficiënter. Stichting Automotive Innovation Award daagt deze bedrijven uit baanbrekende innovaties aan te melden voor de Automotive Innovation Awards.

Inschrijving Automotive Innovation Awards geopend

Foto: de winnaars van de award in 2015

Er zijn drie categorieën: Technology, Services en Challenging Concepts. Laatstgenoemde categorie is speciaal bedoeld voor veelbelovende innovaties die zich nog in een conceptfase bevinden, bijvoorbeeld cases van studenten.

Automotive als kennis- en innovatiesector

Meer dan ooit heeft de Nederlandse automotive sector zich ontwikkeld tot een echte kennis- en innovatiesector die zowel nationaal als internationaal groot aanzien heeft. Alleen al de Nederlandse toeleveranciers van buitenlandse autofabrikanten zijn goed voor een jaarlijkse export van 9,2 miljard euro. En daar profiteren andere sectoren volop van mee: de Nederlandse metaalsector bijvoorbeeld behaalt jaarlijks 2,3 miljard euro omzet door leveringen aan autofabrikanten. Aan de basis van deze indrukwekkende cijfers staat innovatie. Technische productinnovatie, maar ook databeheer en -verwerking, duurzaamheid, serviceconcepten en communicatie zijn onderwerpen waar Nederlandse innovators in vooroplopen. Met de Automotive Innovation Awards biedt de stichting veelbelovende innovaties een podium.

Jurering

Inschrijven voor de Automotive Innovation Award kan tot en met 15 oktober 2016 via de website van de Automotive Innovation Awards. Op deze site zijn ook de categorieën en de beoordelingscriteria te vinden waar de innovaties aan moeten voldoen. Een vakkundige jury, onder voorzitterschap van Jan Peter Balkenende, beoordeelt de inzendingen op innovatiekracht, impact op mobiliteit, economisch rendement en toepasbaarheid. Na beoordeling nomineert de jury in elke categorie maximaal vijf innovaties. Medio januari maakt de organisatie de finanlisten bekend. De ontknoping vindt plaats tijdens een innovatiediner voor de automotive sector op maandag 13 februari 2017.

Meer dan een prestigieuze prijs

De stichting zet de ingezonden innovaties in de spotlights; binnen de sector en voor het brede publiek. De winnaar krijgt bovendien, naast de prestigieuze award, gerichte ondersteuning om de innovatie in een stroomversnelling te brengen, zoals landelijke media-aandacht, toegang tot een interessant netwerk en een speciale masterclass van de vijf initiatiefnemers (AutomotiveNL, BOVAG, RAI Vereniging, Roland Berger en LeasePlan). Met deze tweejaarlijkse verkiezing wil de Stichting Automotive Innovation Award de innovatiekracht van de sector vergroten. Daarnaast wil de stichting de in Nederland ontwikkelde innovaties en innovaties met een sterke binding met Nederland meer bekendheid geven.

Meer informatie over RAI AutomotiveNL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!