Inschrijving NextOEM 2015 is geopend

  • Technologie
  • Bron: BZW

Ambitieuze technologie ondernemers kunnen zich sinds 1 november jl. opgeven voor het hightech accelerator programma NextOEM 2015.

Inschrijving NextOEM 2015 is geopend

De ideale kandidaten komen uit een van de economische speerpunt sectoren en zijn actief in ontwikkeling en productie van geavanceerde systemen. Ze hebben een uitontwikkeld product waarvan de verkopen gestart zijn.

Na een succesvolle uitvoering in 2014, waaraan zes bedrijven deelnamen, staat NextOEM 2015 nu ook open voor Belgische bedrijven.Werkgeversvereniging VKW Limburg uit Vlaanderen treedt toe tot het gezelschap dat NextOEM heeft opgezet: Brainport Development, Brainport Industries, PWC, Kamer van Koophandel en BZW.

Programma

Het programma van NextOEM 2015 begint in februari en duurt een jaar. Iedere kandidaat krijgt als eerste een bedrijfsscan. Op basis van deze scan wordt samen met de ondernemer een maatwerk actieplan opgesteld. Door deelname openen zich nieuwe wegen en krijgt de deelnemer toegang tot een relevant netwerk van bedrijven, toeleveranciers en researchinstituten. De kandidaten worden gesteund in hun groei door coaching en intervisie en krijgen kennis overgedragen middels workshops. Na afloop van het programma blijven deelnemende bedrijven betrokken via een 'alumni community', waarin de bedrijven over een langere periode worden gevolgd en ondersteund.

Community 2014

De ‘community 2014’ zwaait in januari 2015 af met een laatste, feestelijke netwerkbijeenkomst. De 6 kandidaten -Admesy, Cordis, JSB, NEMO, Pathofinder en Leddriven- zijn unaniem lovend over het programma en met de behaalde resultaten. NextOEM 2014 leverde heldere reflecties op, businessmodellen zijn aangescherpt, het eigen netwerk is flink uitgebreid en er zijn zeer concrete stappen gezet naar toekomstig succes.

Om Brainport economisch verder te versterken is het van belang dat het aantal grote technologische bedrijven in de toekomst toeneemt. Zij zorgen namelijk voor een vergroting van de diversiteit en een acceleratie effect voor de regio. Afgelopen decennium is het aantal grotere technologie bedrijven echter constant gebleven. Daarom hebben Brainport Development, Brainport Industries, PWC, Kamer van Koophandel, BZW en TU/e samen het initiatief genomen om het high tech accelerator programma NextOEM op te zetten.

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!