Inschrijving 'Oscars' voor bedrijfsleven van start

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

Bedrijven kunnen zich vanaf 1 september aanmelden voor deelname aan de verkiezing van de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Inschrijving 'Oscars' voor bedrijfsleven van start

De tweejaarlijkse verkiezing wordt mede georganiseerd door MKB-Nederland en VNO-NCW. Volgens Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank en voorzitter van de Koning Willem I Stichting, 'benadrukt de prijs de invloed van een gezond ondernemingsklimaat op de welvaart van Nederland'.

Goed ondernemerschap

Twee ondernemingen worden beloond voor goed ondernemerschap: een mkb- en een grootbedrijf. Zij worden beoordeeld op durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie. Kandidaten worden beoordeeld door het bestuur en vier regionale selectiecommissies. Winnaars in 2012 waren VDL Groep en Vencomatic.

Duurzamheid

De plaquette is bedoeld voor bedrijven die zich onderscheiden door duurzaamheid op het gebied van management, productieproces, product of dienst, of internationale samenwerking. Vorig jaar werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan Norm-teq.

Inschrijven

Inschrijven voor de 'Oscars' van het Nederlandse bedrijfsleven is mogelijk tot 31 december 2013. De uitreiking vindt plaats in mei 2014. Meer informatie over de procedure en inschrijving op de website van de Koning Willem I-prijs.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!