Inschrijving Veluwse Innovatieprijs 2013 geopend

  • Innovatie & MVO
  • Bron: VNO-NCW

Dit jaar zal er opnieuw een uitreiking plaatsvinden voor bedrijven op de Noord-Veluwe die zich kenbaar hebben gemaakt op het gebied van innovatie.

Inschrijving Veluwse Innovatieprijs 2013 geopend

Innovatie vergt visie en talent, maar bovenal veel tijd en energie. Inspiratie en ruimte om te denken. Iets wat er in de huidige economie met de bijbehorende zorgen niet gemakkelijker op wordt. Toch leven er veel goede innovatieve ideeën bij de ondernemers op de Noord-Veluwe. Omdat innovatie essentieel is voor een gezond ondernemersklimaat na de crisis geven de Kamer van Koophandel, VNO-NCW Midden en het Veluws Centrum voor Technologie op 21 november a.s. graag een vervolg aan de uitreiking van de Veluwse Innovatieprijs. Afgelopen jaar werd de prijs gewonnen door Hellebrekers Technieken uit Nunspeet.

KvK, VNO-NCW en VCT

De Kamer van Koophandel, VNO-NCW Midden en het Veluws Centrum voor Technologie hebben de handen ineen geslagen om via innovatiestimulering het ondernemingsklimaat en de onderlinge samenwerking tussen ondernemers in de Gelderse regio te bevorderen. De onderlinge samenwerking daar waar het de organisatie van de innovatieprijs betreft, is dit jaar uitgebreid met de Kamer van Koophandel Midden-Nederland. De prijs past uitstekend bij de missie van de KvK om ondernemers verder te laten komen met ondernemen. VNO-NCW behartigt de belangen van het bedrijfsleven in de regio op provinciaal, nationaal en internationaal niveau. Het Veluws Centrum voor Technologie stimuleert innovatie en het vermarkten daarvan door te inspireren, te verbinden en te ondersteunen. “Een uitstekende combinatie in de ontwikkeling van een innovatief sterke regio en een impuls voor toekomstige innovaties”, voegt Rijk Verheul, innovatiedirecteur van het Veluws Centrum voor Technologie, toe.

Deelname

Alle ondernemers op de Noord-Veluwe met een innovatief idee of gerealiseerd concept op het gebied van de maakindustrie (inclusief Bio-based en recycling), zorg of recreatie worden uitgedaagd mee te dingen naar de Veluwse Innovatieprijs. Deelname kan uitsluitend door het invullen van een deelnameformulier. Het formulier is te vinden via www.vctgelderland.nl en www.vno-ncwmidden.nl en kan tot uiterlijk 1 oktober a.s. worden gemaild naar rijk.verheul@vctgelderland.nl. De ideeën en concepten op de deelnameformulieren worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Jurycommissie

Na de sluiting van de inzendingstermijn op 1 oktober a.s. buigt een deskundige jury van drie leden zich over de ingestuurde formulieren met ideeën en concepten. Ongeveer half oktober zullen zij de genomineerden in de verschillende deelgebieden maakindustrie, zorg en recreatie onder andere bekendmaken aan de deelnemers en via bovengenoemde websites en de pers.

Uitreiking

De uitreiking van de Veluwse Innovatieprijs zal dit jaar plaatsvinden tijdens een interessante ondernemersbijeenkomst. De gemeente Nunspeet, als ‘thuishaven’ van de winnaar van vorig jaar, zal het decor zijn van de bekendmaking van de uiteindelijke winnaars op 21 november a.s. Onder leiding van dagvoorzitter Dick van Hemmen en met onder andere de enthousiaste medewerking van Gedeputeerde Annemieke Traag beleeft de ‘ondernemende’ Noord-Veluwe een inspirerende middag. De organisatoren hopen dat de uitreiking de innovatie in de regio ook voor komend jaar zal stimuleren. “Als Veluws Centrum voor Technologie is het prettig innovatieve ondernemers geheel belangeloos te kunnen helpen met haalbaarheidsonderzoeken, financieringsmogelijkheden en samenwerking”, aldus Verheul.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!