Inschrijving voor Herman Wijffels Innovatieprijs 2015 geopend

 • Innovatie & MVO

Heb je een kansrijke, duurzame innovatie? Zoek je een springplank naar succes? Schrijf je dan in voor de Herman Wijffels Innovatieprijs.

Inschrijving voor Herman Wijffels Innovatieprijs 2015 geopend

Wanneer meedoen?

We zoeken ondernemende mensen met de beste innovaties die goed zijn voor mens en/of milieu. Haalbare en rendabele innovaties in de laatste ontwikkelingsfase en met grote maatschappelijke impact. Iedereen kan deelnemen, je hoeft geen klant van de Rabobank te zijn. Wel is het een voorwaarde dat je daadwerkelijk met de innovatie aan de slag gaat. Wij gaan ervan uit, dat elke serieuze (aspirant) ondernemer over een up-to-date ondernemingsplan of beschreven business case beschikt, deze is verplicht en kan gedurende de hele beoordelingsperiode opgevraagd worden. Ook heb je een werkend prototype, testresultaten of een pilot beschikbaar.

Doe mee!

De Herman Wijffels Innovatieprijs is een initiatief van de Rabobank en stimuleert ondernemende mensen om van hun innovatie een succes te maken. Het winnen van de prijs opent deuren: je krijgt toegang tot belangrijke netwerken, publiciteit en met het prijzengeld kun je je innovatie verder realiseren. Ook vergroot de prijs je naamsbekendheid.

De eerste beoordeling van je innovatie wordt gedaan aan de hand van de informatie die je invult op het inschrijfformulier, we raden je aan de tijd te nemen voor de inschrijving. Lees eerst de beoordelingscriteria, het wedstrijdreglement en de beoordelingsprocedure goed door. Een voorbeeld van het inschrijfformulier vind je hier. Zo weet je welke informatie je nodig hebt voor de inschrijving en of je voldoet aan de voorwaarden voor deelname.

De Herman Wijffels Innovatieprijs is onderverdeeld in drie categorie

 1. Food & Agri
  Voor een duurzame landbouw en voedselvoorziening
  Innovaties die erop gericht zijn de groeiende wereldbevolking van voldoende, veilige en voedzame voeding te voorzien. Ook innovaties gericht op minder belasting van het milieu en de omgeving. Of die transparantie van de ketens en duurzaam ketenbeheer nastreven.
 2. Circulaire economie
  Voor een duurzame economie
  Innovaties met als doel kringlopen van grondstoffen of nutriënten te sluiten. Of het energiegebruik en grondstofverbruik te verminderen of te verduurzamen. Of vernieuwende initiatieven om samen innovatieve ketens te vormen.
 3. Vitale gemeenschappen en zorg
  Voor vitaliteit, leefbaarheid en goede zorg
  Innovaties die vitaliteit en leefbaarheid bevorderen. Of vernieuwende initiatieven waarbij mensen samen ondernemen of samenwerken voor een gemeenschappelijk belang. Of innovaties die zuinige en zinnige zorg voor nu en in de toekomst waarborgen.

Per categorie is er een prijs van € 30.000,00 euro beschikbaar.

Laat je inspireren

Laat je inspireren door de finalisten van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2014.
Flowid, Condifood, Wijkbedrijf Bilgaard, SMAAKgeheimen, Herman de Zonnestroomverdeler, Temposcard, deze deelnemers gingen je voor en stonden afgelopen twee jaar in de finale. Heb je een duurzame innovatie met een grote maatschappelijke impact en denk je aan deelnemen? Schrijf je dan in!

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!