Inschrijving voor MKB Innovatie Top 100 geopend

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Kamer van Koophandel

Ook dit jaar presenteert de Kamer van Koophandel de mooiste innovatie-etalage van Nederland: de MKB Innovatie Top 100. Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf kunnen zich voor deze tiende editie inschrijven tot 30 april 2015.

Inschrijving voor MKB Innovatie Top 100 geopend

Vorig jaar veroverden zestien bedrijven uit Noord-Brabant een plaats in deze lijst. Drie hiervan eindigden in de top 10!

RotorSwing Marine uit Raamsdonkveer behaalde de vierde plaats met 's werelds eerste elektrische intrekbare telescopische Magnus Effect Stabilisator in handen. Een uniek product dat de beste demping van de rolbeweging van jachten tot 30 meter biedt. Met de Magnus effect stabilisatoren hoeft men niet steeds snel te varen voor een effectieve slingerdemping. De om hun as draaiende rotors zijn al werkzaam bij zeer lage snelheden vanaf ongeveer drie knopen. Traditionele vinnen hebben bij die snelheid geen of nauwelijks stabiliserende werking.

Nomineer uw innovatie!

Inschrijven kan tot 30 april via www.mkbinnovatietop100.nl. De nominaties worden beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Afgelopen negen jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in september 2015 bekend gemaakt.

Volop in het nieuws

In mei worden de nominaties beoordeeld door expertpanels. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en ‘onderzoek’ doen door gebruik te maken van Google. Vorig jaar werd Micanti BV uit Amsterdam eerste.

Ondernemers Eric Pieters en Rik Breur konden hun oren niet geloven toen hún bedrijf werd uitgeroepen tot winnaar van de MKB Innovatie Top 100. Hoe belangrijk de award was voor meer bekendheid en verdere groei merkte Pieters direct na de uitreiking. Ze kwamen ineens volop in het nieuws. “Het persbericht werd zelfs in alle belangrijke buitenlandse vakbladen opgenomen. Het winnen van de award opende veel deuren.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!