Inspiratiesessie 21 januari: Big Data is big value voor het MKB

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Big Data is hot! Althans … zo lijkt het. Information is the oil of the 21st century, and analytics is the combustion engine (Peter Sondergaard, Gartner). Kortom, data en analytics worden inmiddels als een nieuwe productiefactor gezien.

Inspiratiesessie 21 januari: Big Data is big value voor het MKB

De vraag is wat u daar al mee doet en of het allemaal wel zo’n vaart loopt. Op 21 januari vertellen ondernemers over hun ervaringen met big data.

Ramon Leenders van Ctac en mede-organisator  van de inspiratiesessie: “Is Big data gewoon een nieuwe hype, of is het daadwerkelijk de sleutel tot succes door omzet te verhogen, uitstroom van klanten te beperken, kosten te verlagen en wat al niet meer. En is het dan ook wel haalbaar voor het mkb, of is het alleen weggelegd voor de grote corporates?”

Onderzoek kansen voor mkb

Genoeg reden om dit te onderzoeken zo was de gedachte bij een aantal bedrijven en onderwijsinstellingen. Begin 2015 startte daarom een onderzoek naar de kansen van Big Data voor het mkb. Leenders: “De eerste resultaten zijn inmiddels bekend maar het onderzoek is nog gaande. Toch is het nu tijd voor een tussenrapportage en belangrijker nog; voor inspiratie.”

Inspiratiesessie

Leenders: “Op 21 januari vanaf 14:00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom in het Bestuurscentrum van de gemeente ’s-Hertogenbosch om praktijkvoorbeelden van mede-ondernemers te beluisteren; welke kansen en valkuilen zijn ze tegen gekomen. Maar ook om te horen wat de ontwikkelingen op dit gebied zijn, in discussie te gaan met mede-ondernemers en experts en te weten te komen hoe de Graduate School in ’s-Hertogenbosch hierop inspeelt en van waarde voor hun onderneming kan zijn. “ Aanmelden kan hier.

De partners in dit onderzoek zijn: Kamer van Koophandel, BDO Accountants, Ctac, gemeente ’s-Hertogenbosch, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, TIAS Business School, Universiteit van Tilburg en Graduate School Data Science.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!