Investeren in klimaat goed voor de economie

  • Innovatie & MVO
  • Bron: VNO-NCW

'Denk rationeel en handel snel.' Dat is volgens VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer de belangrijkste boodschap van het internationale onderzoeksrapport Better Growth, Better Climate.

Investeren in klimaat goed voor de economie

'Het aanpakken van klimaatproblemen is een win-win-situatie in plaats van een contradictie tussen economie en milieu', aldus de VNO-NCW-voorzitter. Tijdens een ondernemersbijeenkomst in de Malietoren werden de conclusies van het rapport toegelicht door Felipe Calderon, voormalig president van Mexico en nu voorzitter van de Global Commission on the Economy and Climate.

Aanjagen

Volgens De Boer is het rapport een bevestiging van waar veel Nederlandse bedrijven al langere tijd mee bezig zijn: via innovatie verbinden van groei en grote maatschappelijke uitdagingen. Nodig daarvoor is dat er eind van dit jaar een ambitieuze klimaatovereenkomst wordt afgesproken in Parijs, stelt de Boer. 'Dit moet leiden tot een wereldwijde markt voor CO2-emissies.' Daarnaast moet Europa een agenda opstellen om haar energie-intensieve industrie competitief en innovatief te houden in plaats van weg te laten trekken naar andere delen van de wereld, zegt de VNO-NCW-voorzitter.

Vermarkten

Meer focus op radicale innovatie moet leiden tot Europa als duurzaamheids-valley van de wereld met alle voordelen van een meer circulaire economie. Die kan Europa vervolgens wereldwijd vermarkten met meer en betere thematische handelsmissies, aldus De Boer.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!