Investeringen Rijk in energieonderzoek bijna 20% gestegen

  • Innovatie & MVO
  • Bron: RVO.nl

In 2015 investeerde de Rijksoverheid € 181 miljoen in energieonderzoek en demonstratieprojecten. Dat is 18% meer dan in 2014. Hiermee zijn de publieke investeringen weer terug op het gemiddelde niveau van de periode 2011-2013.

Investeringen Rijk in energieonderzoek bijna 20% gestegen

Meer dan de helft (54%) ging naar onderzoek voor de productie van duurzame energie. Voor onderzoek naar energiebesparing besteedde de Rijksoverheid een kwart. 9% was voor onderzoek naar de inzet van aardgas als schone fossiele energiebron.

Meer fundamenteel onderzoek en demonstratie

Opvallend is de stijging in fundamenteel onderzoek en demonstratieprojecten. De bijdrage aan industrieel onderzoek bleef met 32% ongeveer gelijk. Investeringen in experimentele ontwikkeling daalden de laatste jaren.

Jaarlijkse monitor

De cijfers zijn afkomstig van de 'Monitor publiek gefinancierd energieonderzoek'. De monitor geeft jaarlijks inzicht in onderzoeksthema’s, -trends en -innovatie. De cijfers zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het energie- en innovatiebeleid van de overheid. Daarnaast gaan de uitkomsten naar het Internationaal Energieagentschap (IEA). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stelt de monitor op in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!