IPC Agrifood subsidie voor innovatieve projecten

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: ZLTO

17 ondernemers, waarvan de helft uit Noord-Brabant, hebben 421.000 euro aan subsidie binnengehaald door mee te doen aan de IPC Agrifood van ZLTO, Stichting Innovatiehuis en OndernemersLift+. De ondernemers gebruiken de subsidie voor hun innovatie projecten.

IPC Agrifood subsidie voor innovatieve projecten

Door samen te werken, kunnen ondernemers gebruikmaken van de landelijke regeling Innovatie Prestatie Contracten (IPC), waarmee ze in aanmerking komen voor een vergoeding van 35 procent van hun kosten. Ze kunnen gebruikmaken van elkaars sterktes en deskundigheid en ontwikkelen samen nieuwe producten.

ZLTO en OndernemersLift+ organiseerden de samenwerking tussen de ondernemers en vroegen voor hen de subsidie aan. De bedrijven willen op verschillende manieren inspelen op actuele ontwikkelingen.

Voorbeelden zijn:

  • Toekomstbestendige varkenshouderij
  • Duurzame onkruidbestrijding boomteelt
  • Nieuwe productontwikkeling insectenteelt

Steun bij innovatie

OndernemersLift+ is enthousiast. “Met dit subsidiebedrag verlagen we voor ondernemers de drempel om te innoveren,” aldus Huub Dormans, directeur van OndernemersLift+. Elies Lemkes-Straver, algemeen directeur ZLTO vult aan: “Zo zie je maar weer dat samenwerking loont. Ondernemers delen de kosten en verdubbelen de kansen. Dat is samen vernieuwend boeren.”

Als het aan ZLTO en OndernemersLift+ ligt, gaan veel meer ondernemers in Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland gebruik maken van deze subsidieregeling. Het aardige van de aanpak is dat de ZLTO en OndernemersLift+, samen met Stichting Innovatiehuis, de hele voorbereiding en het papierwerk doen voor de mkb-ondernemers. Door de afhandeling via de Stichting Innovatiehuis komen bedrijven die het geld nodig hebben aan de subsidie en houden ze tijd genoeg over om zich te richten op datgene waar ze goed in zijn, het ondernemen.

Leden van ZLTO en startende bedrijven uit Noordoost-Brabant ontvangen inhoudelijke begeleiding bij hun innovatietrajecten door ZLTO en OndernemersLift+. De aanvraag voor het IPC AgriFood project is mede mogelijk gemaakt door een REAP-subsidie van AgriFood Capital.

Geinteresseerd om mee te doen met de volgende IPC Agrifood?

Eén van de belangrijkste knelpunten in innovatie is het tekort aan financiële middelen en problemen bij het vinden van een samenwerkingspartner. Vandaar dat ZLTO en OndernemersLift+ opnieuw een IPC Agrifood gaan organiseren. Geinteresseerd in de mogelijkheden voor uw innovatieplannen? Neem dan contact op met Jonica de Bruijn via jonica.de.bruijn@zlto.nl of 06-296 061 43.

Meer informatie over ZLTO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!