It's Electronics per direct dicht

  • Technologie
  • Bron: Omroep Brabant

Alle winkels van It's Electronics, Modern.nl en Prijstopper zijn per direct gesloten. IMpact Retail in Tilburg, het moederbedrijf van de elektronicawinkels, heeft uitstel van betaling aangevraagd.

It's Electronics per direct dicht
Alle 118 winkels en webshops zijn per direct gesloten. Dat staat op de website Volgens een woordvoerder zijn ‘de verminderde marges in een toegenomen concurrerende markt’ de hoofdreden voor de teloorgang. IMpact Retail was al bezig met het vernieuwen van het bedrijf. Het wilde alle winkels onder de formule It's brengen. Het bedrijf onderzoekt nu een doorstart van de winkels en de webshops, al dan niet in afgeslankte vorm. Er zijn 17 It's-filialen in Brabant. In heel Nederland gaat het om 110 winkels van It's en acht filialen van Prijstopper.
Bij IMpact Retail zijn 980 mensen in dienst. Het personeel kreeg maandagavond de mededeling dat ze dinsdag niet meer hoefden te komen. Het is onduidelijk wat er met hen gaat gebeuren. "Het hangt van de bewindvoerder af", aldus de woordvoerder. Die wordt dinsdag aangesteld.
FNV Bondgenoten is dinsdag verrast door het nieuws. "We habben niet direct signalen dat het eraan zat te komen." Over het tijdstip en de manier van inlichten is de bond niet tevreden. "Ze hadden de voorkeur om eerst het personeel te informeren", zegt Niels Suiker van FNV. "Volgens de CAO moeten ook de bonden direct worden geïnformeerd." Hij geeft ook aan dat als er banen behouden blijven, er andere arbeidsvoorwaarden kunnen gelden.

Gedupeerden

Mensen die een bestelling hebben lopen bij een van de winkels van IMpact Retail of die iets in reparatie hebben gegeven, krijgen persoonlijk bericht. Bestellingen worden niet meer geleverd.
Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!