Jan Rietsema nieuwe programmamanager Midpoint Care Avenue

  • Farma & Zorg
  • Bron: Midpoint Brabant

Met de oprichting van de Chronische Zorg Campus en de ondersteuning van de Zorgacademie zet Midpoint Care Avenue vaart achter zijn ambities voor de komende periode. Jan Rietsema is de nieuwe programmamanager die de Care Avenue nu in de hoogste versnelling brengt. De Care Avenue heeft volgens hem landelijke allure.

Jan Rietsema nieuwe programmamanager Midpoint Care Avenue

‘Patiënten in Midden-Brabant onderscheiden zich niet met hun chronische zieken’, zegt Rietsema. ‘Maar deze regio onderscheidt zich wél met ver doorontwikkelde gemeenschappelijke kennis, samenwerkingsstructuren, collectieve faciliteiten en initiatieven rond een aantal chronische ziektebeelden. Op zulke ziektebeelden, waaronder dementie en kanker, focussen we ons met de Chronische Zorg Campus.’

Een dynamisch cluster

Dat wordt in eerste aanleg niet een fysieke verzamelplaats voor alle betrokkenen (patiënt, familie, medisch specialisten, verpleegkundigen, huisartsen, maatschappelijke begeleiding, mantelzorg, et cetera). Het wordt een permanente ontmoeting van en kennisdeling door alle betrokkenen in een ‘dynamisch cluster’. Dat zit dus al naar gelang de patiënt op diverse plaatsen in het Hart van Brabant.

Breed aanbod en innovatieve diepgang

De Zorgacademie levert een breed extra aanbod in aanvulling op reeds bestaande zorgopleidingen. Ze richt zich ook op arbeidsmarktontwikkeling in de zorgsector. Dat is van groot belang in de spagaat van enerzijds de vergrijzing en toenemende zorgbehoefte en anderzijds druk op de budgetten in de zorg waardoor ook beroepsopleidingen onder druk staan.

Innovatiebureau Minase

Rietsema volgt John van Kuijk op die de basis voor de Care Avenue legde, maar op 1 augustus bij Amarant start als manager van de sector Werk en Dagbesteding. Rietsema is tevens senior business consultant bij het bureau Minase in Tilburg, dat innovaties in onder meer de zorgsector nastreeft en begeleidt. Hij is van huis uit medisch fysicus en altijd nauw bij de ontwikkeling van de medische- en zorgtechnologie betrokken geweest. Die aandacht is gaandeweg verlegd naar nieuwe samenwerkingsmodellen, zakelijke innovaties en consultancy op die gebieden.

Vis in water van social innovation

Rietsema voelt zich dus als vis in het water van social innovation zoals Midpoint Brabant die als ‘moeder’ van de Care Avenue in praktijk brengt. Hij hoopt eind dit jaar de publieke kick off voor de innovatieve Chronische Zorg Campus te kunnen geven.

Meer informatie over Midpoint Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!