Jan Taks nieuwe directeur WarmCO2

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Zeeland Seaports

Jan Taks is onlangs Jan Uilenreef opgevolgd als directeur van WarmCO2.

Jan Taks nieuwe directeur WarmCO2

Taks heeft veel land- en tuinbouwervaring opgedaan in verschillende rollen binnen de overheid, maatschappelijke instanties en de private sector. Nu WarmCO2 de aanleg van het eigen transport- en distributienetwerk heeft afgerond, zal Taks het accent verleggen naar de verdere positionering van het gebied en de werving van nieuwe tuinders.

Taks: “Ik wil mijn ervaring inzetten om Glastuinbouw Terneuzen nog duidelijker op de kaart te zetten en de positie van dit nieuwe, duurzame gebied op regionaal en landelijk niveau te versterken. Uiteraard zet ik me ook in voor een nog sterkere interne organisatie, een intensieve samenwerking met andere partijen en een goede dienstverlening richting de WarmCO2-tuinders.” De nieuwe directeur streeft ernaar WarmCO2 nog bekender en succesvoller te maken door de nadruk te leggen op de unieke succesfactoren van het concept. “WarmCO2 heeft het mogelijk gemaakt een glastuinbouwgebied te creëren dat voor 90% duurzaam is, wat uniek is in Nederland. Een ander belangrijk argument voor tuinders om voor Glastuinbouw Terneuzen te kiezen, is het contract waarmee ze voor vijftien jaar verzekerd zijn van een concurrerende, vaste prijs voor warmte en CO2.”

Nationale en internationale ervaring
Na zijn studie Cultuurtechniek aan de Universiteit van Wageningen was Taks onder meer als onderzoeker en beleidsmaker voor de Dienst Landelijk Gebied betrokken bij een evaluatiesysteem voor plattelandsontwikkeling en een aantal cruciale landinrichtingsprojecten. Voor de Provincie Noord-Brabant werkte hij onder meer aan het traject voor de landbouwvisie. Samen met ministeries in Estland stoomde Taks dit land voor landbouw, milieu en plattelandsontwikkeling klaar voor toetreding tot de EU.

De laatste jaren was Taks als zelfstandig adviseur betrokken bij verschillende projecten op infrastructureel en agrarisch gebied, voor onder meer de gemeente Westland en Incodelta. Ook ontwierp hij een streefbeeld greenportlogistiek voor de provincie Zuid-Holland.

WarmCO2
WarmCO2 is een project waarbij restwarmte en CO2 worden ingezet voor milieuvriendelijke en duurzame glastuinbouw. WarmCO2 levert deze warmte en CO2 aan tuinders die zich vestigen binnen Glastuinbouw Terneuzen, dat onderdeel is van Biopark Terneuzen. WarmCO2 is een initiatief van Zeeland Seaports, Yara en Visser & Smit Hanab. Op dit moment hebben zich drie tuinders gevestigd in Terneuzen: auberginekwekerij Gebroeders van Duijn, paprikateler Kwekerij de Westerschelde en tomatenkwekerij Tomaholic. Meer informatie is te vinden op www.warmco.nl en www.glastuinbouwterneuzen.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!