Jan Terlouw Innovatieprijs biedt innovatieve ondernemers unieke kans

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Kiemt

De inschrijving voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2020 is geopend. De Jan Terlouw Innovatieprijs is een prijs voor duurzame en innovatieve ondernemingen die sinds 2011 jaarlijks door Kiemt wordt uitgereikt.

Jan Terlouw Innovatieprijs biedt innovatieve ondernemers unieke kans

Hiermee stimuleert Kiemt ondernemers die met duurzame innovaties de maatschappij toekomstbestendig maken. De prijs is een erkenning aan deze visionairs. 

Jubileum

Dit jaar reikt Jan Terlouw de prijs voor de meest innovatieve en duurzaamste ondernemer van Oost-Nederland voor de tiende keer uit. Een mooi jubileum dat zal plaatsvinden op The Future of Us. The Future of Us is het grootste netwerkfestival over innovaties en duurzaamheid in Oost-Nederland.

“Het is zeer eervol voor me dat mijn naam aan de innovatieprijs is verbonden. We zullen de eerste helft van deze eeuw moeten leren duurzaam te handelen. Daar is een gezamenlijke inspanning van wetenschap/technologie, bedrijfsleven, consumenten en politiek voor nodig. Ik hoop en vertrouw dat het instellen van de prijs daar een positieve bijdrage aan zal leveren. Laat het zijn als een sneeuwbal, die groeit naarmate hij verder rolt” aldus Jan Terlouw.

Inschrijven

Innovatieve ondernemers in Oost Nederland die zich bezighouden met de energietransitie en/of de circulaire economie kunnen zich tot 5 april 2020 opgeven. Alle nominaties worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (huidige en potentiële) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject. Bij de ambitieprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie.

Om voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2020 in aanmerking te komen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De innovaties moeten tussen 2018 en 2020 op de markt zijn geïntroduceerd.
  • Het gaat om een innovatie op het terrein van Energie- en Milieutechnologie, Biobased Economy of Circulaire Economie.
  • De onderneming moet in de regio Oost-Nederland gevestigd zijn en de ontwikkeling van de innovatie moet daar ook (deels) plaatsvinden.
  • De innovatie mag niet eerder genomineerd zijn voor deze prijs.

Het programmamanagement van Kiemt screent elke nominatie op de algemene criteria voor deelname. Medio april worden de genomineerden geselecteerd. Op The Future of Us presenteren alle genomineerden hun innovaties voor een expertcomité die vervolgens de winnaars kiest. Het beoordelende expertcomité bestaat uit vier vertegenwoordigers van participanten uit het Kiemt-netwerk onder voorzitterschap van Jan Terlouw.

Vorig jaar won Climate Booster de hoofdprijs en mocht CafeInk de Ambitieprijs mee naar huis nemen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!