Jan van Brabant college wint 5e Food4Future Award tijdens Food4Sports

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Foodconnectionpoint

Het Jan van Brabant :Danielle, Isabell, Margo en Roos zijn de trotse winnaars geworden van de Food4Future Award 2011! De leerlingen ontvingen deze award op maandag 31 oktober uit handen van wethouder Yvonne van Mierlo van de Gemeente Helmond en Ruud van Heugten, gedeputeerde van de Provincie Brabant.

De jongeren deden mee aan het project Food4Future. Het project is geïnitieerd vanuit de Gemeente Helmond, De Groene Campus en FoodConnectionPoint. Tijdens het traject worden jongeren jaarlijks uitgedaagd na te denken over een nieuw foodconcept. Dit jaar was het thema Food4Sports.

Het winnende idee was Knooppuntjes
Het hield in dat mensen snoepjes kunnen kopen die eruit zien als de knooppunten op de Knooppunt routes. Ook op de verschillende knooppunten op de fietsroutes zijn deze snoepjes verkrijgbaar. De snoepjes geven energie en motiveren mensen om lekker te gaan fietsen.

Marcel Wouda, oud-wereldkampioen zwemmen, legde aan de hand van zijn ervaringen uit wat het belang van voeding is tijdens en voorafgaand aan presteren op topniveau. Zijn voorbeelden zorgden voor hilariteit in de zaal.

Tijdens de bijeenkomst werd door voorzitter Frans Huijbregts tevens teruggeblikt op vijf jaar FoodConnectionPoint. FoodConnectionPoint is een netwerkorganisatie voor de foodindustry. FoodConnectionPoint wedijvert al sinds jaar en dag voor onderwijs dat aansluit op het bedrijfsleven, doet aan imagebuilding voor de industrie en zet zich in voor innovatie in het MKB.

Gedeputeerde Ruud van Heugten, Wethouder Yvonne van Mierlo, Directievoorzitter van Bavaria, Jan-Renier Swinkels en voorzitter van College van Bestuur van Helicon Frans Hoeks bekrachtigden de samenwerking in het Food & Fresh Lab. Een leeromgeving met state-of-the-art equipment waar cursisten van De Groene Campus, ROC Ter Aa en werknemers vanuit het bedrijfsleven, productieervaring op kunnen doen. 

Het Food & Fresh Lab wordt op dit moment gebouwd achter De Groene Campus en ondersteunt het Foodonderwijs en het Techniekonderwijs. Vier keer per jaar verschijnt een compleet andere productielijn in het Food&FreshLab. Deze lijnen worden door de cursisten zelf opgebouwd en ingesteld. In het Food&FreshLab vindt ook productie plaats. Aan het einde van iedere periode worden de machines ontmanteld en gaan terug naar de technologieleveranciers. Deze werkwijze zorgt ervoor dat cursisten met de allernieuwste technologie te maken krijgen. Een voorwaarde voor innovatief onderwijs en een opmaat naar versnelde innovatie in het MKB. De eerste fase van het Food Technology Park Brainport krijgt met de bouw van het Food & Fresh Lab gestalte. In 2012 wordt gestart met de bouw van de tweede fase waarbij de nadruk zal liggen op pilot- en demofaciliteiten voor en door het bedrijfsleven. Allemaal met als doel innovatie toegankelijk voor het food-MKB te maken.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Groene Campus, De :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!