Jeugd-LIV ten compensatie voor verhoogd percentage volledig minimumloon

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Van Schayk

Per 1 juli 2017 is het percentage van het volledige minimumloon waar werknemers van 18, 19, 20 en 21 jaar recht op hebben, flink verhoogd. Ter compensatie van die verhoging bestaat per 1 januari 2018 het zogenaamde jeugd-LIV.

Jeugd-LIV ten compensatie voor verhoogd percentage volledig minimumloon

De compensatie is een tegemoetkoming per werknemer per uur die werkgevers ontvangen voor werknemers die op 31 december van het voorgaande jaar een bepaalde leeftijd hadden.

Voorwaarden

Werkgevers ontvangen alleen jeugd-LIV als aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt. Zo moet de werknemer in kwestie verzekerd zijn voor de werknemersverzekeringen en moet hij of zij een gemiddeld uurloon hebben dat op of net boven het wettelijk minimumloon voor zijn of haar leeftijd ligt. Ook moet de werknemer op 31 december van het voorgaande jaar 18, 19, 20 of 21 jaar oud zijn geweest.

In 2018 is de tegemoetkoming ter compensatie van het hogere minimumjeugdloon in de tweede helft van 2017 1,5 keer zo hoog als in 2019 en verder.

Ontvangst jeugd-LIV

Voor ontvangst van het jeugd-LIV hoeven werkgevers zelf niet meer te doen dan de verloonde uren van de betreffende werknemers goed in de loonaangifte op te nemen. UWV en Belastingdienst zorgen automatisch voor berekening en uitbetaling ervan.

Meer informatie over SCHAYK V.O.F., VAN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!