Jeugdwerkloosheid: voorlichtingsbijeenkomst Ondernemerslab Midden-Brabant

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: IMK

In het kader van de bestrijding van jeugdwerkloosheid heeft het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) een aanpak ontwikkeld op het gebied van Ondernemerschap en Ondernemendheid.

Jeugdwerkloosheid: voorlichtingsbijeenkomst Ondernemerslab Midden-Brabant

De regio Midden-Brabant is als eerste gestart met dit initiatief. Het doel van dit programma is jongeren de weg naar zelfstandigheid te laten verkennen in een arbeidsmarkt die sterk flexibiliseert. Het is belangrijk dat jongeren hun eigen arbeidsperspectief creëren door vanuit een ondernemend perspectief te leren denken. Daarnaast wordt er gekeken naar wat de arbeidsmarkt nodig heeft en hoe je daar invulling aan kunt geven.

Sinds de start in juni 2014 zijn er al diverse jongeren gestart met hun eigen bedrijf. Nieuwsgierig geworden? Lees dan het verhaal van:

Voorlichtingsbijeenkomst

Op woensdag 24 juni van 13.00-16.30 uur vindt er in Tilburg bij R-Newt aan de Veemarktstraat 39 weer een voorlichtingsbijeenkomst vanuit Ondernemerslab Midden-Brabant plaats. Je wordt voorgelicht over ondernemerschap en aan de hand van opdrachten maken we een eerste selectie waarna je bij een positief advies het begeleidingstraject kan starten. Individuele gesprekken in combinatie met groepsworkshops, e-learning en digitale ondersteuning vormen de basis van het traject.

Lijkt het je interessant om de weg naar ondernemerschap verder te verkennen en voldoe je aan onderstaande criteria? Meld je dan nu aan bij het Ondernemerslab Midden-Brabant. Deelname is gratis. De kosten voor het traject worden betaald uit het Actieplan Jeugdwerkloosheid en het Europees Sociaal Fonds.

Criteria

  • Je bent woonachtig in de regio Midden-Brabant (Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Baarle Nassau, Alphen Chaam, Gilze Rijen, Dongen, Oisterwijk, Loon op Zand, Waalwijk of Heusden)
  • Je hebt een bedrijfsidee of weet al een beetje in welke sector/branche je aan de gang wilt gaan
  • Leeftijd tussen de 18 en 27 jaar
  • Doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel
  • Er zijn geen scholingseisen, wel moet je computervaardig zijn
  • De beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk 

Het doel van dit project is dat na afloop van het programma 50% van de deelnemende jongeren een volledig uitgewerkt ondernemingsplan heeft en dat deze jongeren ook binnen 6 maanden na afronding van het traject daadwerkelijk starten met hun eigen bedrijf. 20% is aan de slag bij een werkgever, voor 20% blijkt een vervolgopleiding de beste keuze te zijn en 10% start op een werkervaringsplaats.

Aanmelden

Meld je aan via Ondernemerslab Midden-Brabant.

Meer informatie over IMK Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, locatie Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!