Jong internationaal talent vergroot exportkansen MKB

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW Midden

Op dinsdag 4 februari 2014 organiseert VNO-NCW Midden samen met Saxion Hogescholen een exportbijeenkomst met als thema “het vergroten van export met jong internationaal talent”.

Jong internationaal talent vergroot exportkansen MKB

De bijeenkomst is relevant voor ondernemers die actief zijn op exportmarkten én voor ondernemers die plannen hebben om te exporteren.

Belang van export

De heer Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW, zal ingaan op het belang van de export voor de BV Nederland. Op basis van zijn ervaringen met handelsmissies (naar o.a. China, Myanmar, Indonesië, Duitsland, Turkije en Brazilië) geeft hij aan welke kansen er liggen voor het midden- en kleinbedrijf.

Om het belang van export voor hun bedrijf te duiden staan op het podium ook internationaal actieve ondernemers als Henri van Beusekom, directeur en eigenaar van Orlaco Products (leverancier van camerasystemen), Frans Hollak, commercieel directeur Eaton Corporation (technologieleider powermanagement), Mark Luttikhuis, sales director, Wouter Witzel Eurovalve (producent vlinderkleppen) en Jurgen Bolscher, directeur Schmits International (chemical solutions /reinigingsmiddelen).

Exporttrainees

De deelnemende ondernemers zullen in gesprek gaan met Louise van Weerden, lector “Internationale Handel voor het MKB” bij Saxion Hogescholen. Zij delen hun ervaringen die ze hebben opgedaan met de inzet van exporttrainees (‘’wat is bv. de bijdrage geweest aan de exportstrategie?”). Deze exporttrainees nemen deel aan het Export Development Programma van Saxion Hogescholen.

Aamelden

De exportbijeenkomst vindt plaats op 4 februari in Postillion Hotel te Deventer. Geïnteresseerde ondernemers kunnen voor meer informatie contact opnemen met het verenigingsbureau van VNO-NCW Midden in Apeldoorn, 055 – 5222606 of info@vno-ncwmidden.nl.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!