Jonge ondernemers starten in gezamenlijk pand in Ede Centrum

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Ede

Op zaterdag 1 maart heeft wethouder Roel Kremers van de gemeente Ede samen met de directie van Walas Concepts ‘’t Labyrint’ in Ede Centrum geopend.

Jonge ondernemers starten in gezamenlijk pand in Ede Centrum

Het Labyrint is een gezamenlijke onderneming van 3 jonge en creatieve ondernemers samen met Bureau Vitamine E.

Samen een leegstaand pand huren om je bedrijf te kunnen opstarten en zo een bijdrage te leveren aan een levendig centrum, dat is de doelstelling van MAAK.PLAATS, De Jonge Dame en 't Labyrint, drie creatieve ondernemers aan de Doelenstraat 54.

Wat alleen niet zou gaan lukken denken de ondernemers met elkaar wel te kunnen bereiken.

MAAK.PLAATS

De basis van ‘t Labyrint is het bedrijf MAAK.PLAATS. Hier kunnen jonge creatieve ondernemers elkaar in een werksetting ontmoeten, samen of alleen werken en elkaar inspireren.’t Labyrint verzorgt hieromheen met behulp van Edese kunstenaars voorstellingen, galeries en workhops.

Op de begane grond neemt de ‘De Jonge Dame’ plaats. In een huiskamersfeer kunnen mensen elkaar ontmoeten onder het genot van een kop koffie en een taartje. In deze ‘huiskamer’ gaat het vooral om ontmoeten en verblijven. Bezoekers kunnen er kennis maken met diverse bijzondere producten. Daarvoor werkt ‘De Jonge Dame’ samen met Sweatshop de Luxe uit Rotterdam. Daar produceren mensen met een arbeidsachterstand diverse producten van startende designers.

De drie bedrijven vullen elkaar perfect aan en kunnen zo hun klanten een totaalpakket bieden.

Bemiddeling Vitamine-E

De samenwerking is tot stand gekomen onder begeleiding van bureau Vitamine-E. Vitamine E zet zich in voor het verlevendigen van het centrum van Ede en ondersteunt initiatieven die daar een bijdrage aan kunnen leveren. Vitamine E heeft vooral gezocht naar ondernemers die elkaar aanvullen en die zich op een vergelijkbare doelgroep richten. In dit geval zijn dit jonge professionals (bijvoorbeeld zzp'ers) die een werk- en ontmoetingsplek zoeken. 

Met de eigenaar van het pand, Van Haren, is een nieuw huurconcept afgesproken. Hierdoor kunnen deze startende ondernemers op een commercieel interessante plek beginnen en kan Van Haren een leegstaand pand verhuren.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!