Jongere aannemen in de regio Stedendriehoek levert € 2.500 op

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: MKB

Werkgevers in de regio Stedendriehoek kunnen zich aanmelden voor de jongerenvoucher. Dit is een waardebon met een minimaal gegarandeerd startbedrag van € 2.500, dat een werkgever ontvangt als hij een vacature laat vervullen door een jongere van 18 tot en met 27 jaar, volgens de spelregels van de jongerenvoucher.

Jongere aannemen in de regio Stedendriehoek levert € 2.500 op

Op www.versbloedcadeau.nl staat alle informatie, inclusief de spelregels. Het project 'jongerenvoucher' is een initiatief van VNO-NCW Stedendriehoek, Kamer van Koophandel Oost-Nederland, UWV WERKbedrijf, COLO en de samenwerkende gemeenten van de regio Stedendriehoek. De uitvoering ligt in handen van het Regionaal Platform Arbeidsmarkt Stedendriehoek en is onderdeel van het Actieplan Jeugdwerkloosheid. Projectmanager Sylvia van Drenth: “Op dit moment hebben we in totaal al zo’n 70 aanmeldingen voor een voucher binnen. Op basis van een aanmelding gaan we in gesprek met een bedrijf om de aanvraag verder te begeleiden.” Daarbij en bij het adviseren over mogelijke andere regelingen die beschikbaar zijn geven adviseurs van de UWV WERKpleinen van Apeldoorn, Deventer en Zutphen ondersteuning.

Van Drenth verwacht dat het vanwege de zomerperiode de komende weken rustiger zal zijn: “Werkgevers kunnen zich wel gewoon aanmelden. Ook loopt de opvolging door.” Eind augustus zullen alle samenwerkende partijen nogmaals werkgevers en werkzoekenden in hun netwerken gaan attenderen op het bestaan van de voucher. Van Drenth: “Dan kunnen na de zomerperiode weer een flink aantal jongeren beginnen aan, wellicht hun eerste, baan.” Voor werkzoekenden zijn er begin september gratis sollicitatietrainingen. Aanmelden voor de voucher en de training kan via www.versbloedcadeau.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!