Jongeren aan het werk met het 1000-jongerenplan

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Provincie Overijssel

Arbeidsmarktkansen voor kwetsbare jongeren door het 1000-jongerenplan

Jongeren aan het werk met het 1000-jongerenplan

Provincie Overijssel investeert samen met diverse jeugdzorginstellingen en diverse andere partijen in de arbeidsmarktkansen voor kwetsbare jongeren. Deze jongeren willen en kunnen werken, maar werken niet en gaan door allerlei problemen niet meer naar school. Het project loopt tot 2015.
Werkgevers die werkplekken bieden, ontvangen van de provincie (onder voorwaarden) maximaal € 10.000 voor de begeleiding van een jongere voor de duur van een jaar. Ook moet het bedrijf de jongere scholingsmogelijkheden bieden, die ervoor zorgen dat de jongere een beroepskwalificatie kan halen.
 
In 2010 is meer werk verricht voor het 1000-jongerenplan dan bij aanvang was beoogd. Zo’n 163 jongeren zijn in 2010 aan een baan geholpen bij een bedrijf waar ze onder begeleiding een vak leerden, een werkleerbedrijf. 117 bedrijven hebben een beroep gedaan op de € 10.000 subsidie die ze voor een jaar begeleiding kunnen aanvragen bij de provincie Overijssel. Sommige van deze bedrijven hebben meerdere jongeren aangenomen. Van de 163 jongeren zijn 24 jongeren bij een werkgever gaan werken die geen subsidie heeft aangevraagd, maar wel de benodigde begeleiding bood. De eerste vijf jongeren hebben in november en december 2010 hun traject succesvol afgerond. Natuurlijk is niet elke plaatsing even succesvol. Zo is bij 12 jongeren de arbeidsovereenkomst helaas eerder ontbonden dan vooraf afgesproken was. In een aantal gevallen door de (gezondheids)situatie van de jongere, in een aantal gevallen ook ondanks de enorme inzet van de werkgever. Toch is de meerderheid van de werkgevers zo gemotiveerd dat zij later alsnog een andere kwetsbare jongere in dienst nemen. Begin januari waren 150 jongeren aan het werk via het 1000-jongerenplan.

Meer informatie over Provincie Overijssel:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!