Jongeren snuffelen aan bedrijfsleven in de Week van Helmond Stagestad

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Helmond

Het is de Week van Helmond Stagestad. Deze week trekken 170 derdejaars leerlingen vmbo-t van het Dr. Knippenbergcollege door de stad om kennis te maken met het bedrijfsleven.

Jongeren snuffelen aan bedrijfsleven in de Week van Helmond Stagestad

Leerlingen steken elke dag bij een ander bedrijf de handen uit de mouwen tijdens een halve dag snuffelstage. Aan de Week van Helmond Stagestad, die voor de tweede keer plaatsvindt, doen 35 bedrijven uit de verschillende sectoren mee.

Helmond Stagestad

Helmond Stagestad is een samenwerkingsproject dat ruim een jaar geleden geïnitieerd werd door gemeente Helmond, Rabobank Helmond en Werkgeversplein Regio Helmond. Het doel van Helmond Stagestad is om studenten, bedrijfsleven en onderwijs- en kennisinstellingen in de regio Helmond dichter bij elkaar te brengen. Het bedrijfsleven in de regio kent veel bedrijven die bij het grote publiek onbekend zijn. Zij bieden volop mogelijkheden voor stages en werk voor jongeren. In het eerste jaar werden 71 stage- en onderzoeksprojecten gerealiseerd waarbij 210 mbo-, hbo- en wo-studenten betrokken waren.

Tv-commercial

Helmond Stagestad kreeg onlangs landelijk bekendheid door de campagne van Rabobank. De bioscoop- en tv-commercial gaat over het verhaal van Tom en Miel, twee oud-studenten van ROC Ter AA die de kans kregen hun talent te ontwikkelen bij machinefabrikant AAE in Helmond. Tijdens hun stage ontwikkelden zij een robottoepassing die de productie verdrievoudigde.

Video bij artikel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!