Jongeren zetten zich in voor Brabantse cultuur

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Breda.nl

De 16 kandidaten die meedingen naar de rol van B-Young2018 M-Bassador zijn bekend. De drie jongeren die de M-Bassador rol krijgen gaan volgend jaar als junior vaandeldragers aan de slag om leeftijdsgenoten te laten zien wat Brabant als kandidaat Culturele Hoofdstad van Europa op cultureel gebied te bieden heeft.

Jongeren zetten zich in voor Brabantse cultuur

Op 15 december strijden de kandidaten in het Provinciehuis tegen elkaar in een quiz, onder leiding van presentator Jelle van Amersfoort. Na drie rondes met kennisvragen en een battle maakt de Commissaris van de Koningin Wim van de Donk bekend wie de drie M-Bassadors worden.

Het gevarieerde culturele programma van 2018Brabant wordt interessant voor bezoekers van alle leeftijden. Sinds 2010 is Wim van de Donk de senior vaandeldrager van 2018Brabant. Om het culturele programma ook bij jongeren onder de aandacht te brengen gaat 2018Brabant vanaf januari 2012 de Young M-Bassadors inzetten als junior vaandeldrager.

De M-Bassadors gaan ervaring opdoen door festivals en tentoonstellingen te bezoeken. Tevens zullen zestage lopen bij Wim van de Donk, een burgemeester of een theaterdirecteur. De M-Bassadors schrijven een plan om vervolgens deze ervaringen op een originele manier te kunnen delen met leeftijdsgenoten. Het delen van ervaringen en het promoten van het culturele programma voor jongeren doen ze door er over te bloggen of berichten te plaatsen op Facebook en Twitter. Bovendien gaan ze scholen uit heel Noord-Brabant bezoeken en daar hun ervaring presenteren.

Vanaf 16 december zullen de drie M-Bassadors bekendgemaakt worden op de website www.2018brabant.eu.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!