Jury van prominenten selecteert finalisten Bredase Startup Award

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Starterslift

LIQAL, Route42, Ceres Legal, Sesam Solutions en LED Driven. Dat zijn de 5 finalisten van de Bredase Startup Award. Bedrijven die het in zich hebben (inter)nationaal het verschil te maken en een hoge omzetpotentie hebben.

Jury van prominenten selecteert finalisten Bredase Startup Award

Zij pitchen op vrijdag 2 oktober voor een stevige jury, gevormd door de Bredase topondernemers Joris Toonders van Yonego, Janneke Niessen van Improve Digital en Jeroen van Glabbeek van CM Payments.

250 aanmeldingen

Een indrukwekkend aantal van maar liefst 250 aanmeldingen kreeg de organisatie van de Bredase Startup Award binnen. Uit deze bedrijven werd een shortlist van 15 gemaakt. Deze startups mochten kennis maken met burgemeester Depla en tevens pitchen voor een selectiecommissie van formaat bestaande uit Cees Meeuwis, Aad Ouborg en Jochem de Graaf. Zij maakten een selectie van 5 finalisten, gebaseerd op onderscheidend vermogen, visie, ambitie en marktpotentie.

Podium voor startende bedrijven

Het initiatief is 2,5 maand geleden pas opgezet om startende bedrijven uit Breda een podium te bieden. “Dan is het mooi te zien dat er in zo’n korte tijd zoveel positieve energie loskomt rondom de Award”, aldus mede-initiator Mark van de Pol van Starterslift. “Dat er veel kwaliteit rondloopt in de regio mag wat ons betreft nog meer aandacht krijgen. Als organisatie zijn we dan ook trots dat de startups door middel van de Award nieuwe verbindingen kunnen leggen met Bredase topondernemers en zelfs de burgemeester”.

“Onze ambitie is om de Bredase startups een extra boost te geven in hun ondernemerschap. Zo’n award draagt daar mooi aan bij”, aldus mede-initiator Farid Darkaoui van Business Coach Breda.

Belang van award

Ook jurylid Cees Meeuwis onderstreept het belang van de Award. “Goed dat we met zijn allen, als systeem, laten zien hoe belangrijk het stimuleren van ondernemerschap is. Dit zijn de mensen die de economie stimuleren, van de nieuwe bedrijven komen de nieuwe banen.” Jochem de Graaf van de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) prijst tevens de energie en het enthousiasme van de deelnemers. “Een mooi initiatief voor Breda, ik zie ondernemers met een enorme drive en passie”.

De nieuwe wethouder van Economische Zaken, Boaz Adank, wil de bedrijvigheid in Breda stimuleren: “Breda barst van het talent. Dat zie je wel aan het aantal aanmeldingen voor de Breda Startup Award: maar liefst 250! Daar mogen we trots op zijn. Ik gun het alle startups om ooit tot de snelst groeiende topbedrijven te behoren. Deze award is een goede manier om dat te stimuleren. Erg belangrijk, want deze starters vormen de motor van onze economie.”

Breda Community Award

Naast de Breda Startup Award is er ook een publieksprijs voor Bredase startups, die lokaal voor verbinding zorgen door middel van een onderscheidend concept en ondernemende aanpak. Sport76, Kids Time, HUB88, Mad Molly’s Irish Pub en De Nieuwe Winkel zijn de 5 genomineerde ondernemers voor de Business Community Award. Deze award is in het leven geroepen vanwege de diversiteit van de vele aanmeldingen. De winnaar wordt op vrijdag 2 oktober door het aanwezige publiek gekozen.

Over de Bredase Startup Award

De verkiezing is een initiatief van Starterslift, Business Coach Breda en de Gemeente Breda. Samen zoeken zij naar de Bredase startup van het jaar. De verkiezing wordt gehouden tijdens het Business Coach Breda event ‘Ondernemen is topsport - de weg naar succes’ in het stadion van NAC.

Meer informatie over Starterslift:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!