Kamer van Koophandel geeft nieuw nummer (RSIN) uit

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel neemt op 6 december 2010 het Fi-nummer (Fiscaal nummer) van de Belastingdienst van alle rechtspersonen en samenwerkingsverbanden op in het Handelsregister.

Kamer van Koophandel geeft nieuw nummer (RSIN) uit

 Het betreft ongeveer 1,3 miljoen registraties. De Kamer van Koophandel gaat vanaf deze datum ook het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer) uitgeven met exact dezelfde nummerkenmerken zoals die nu gelden voor het Fi-nummer. RSIN vervangt het fiscaal nummer van de belastingdienst voor niet/natuurlijke personen.

Gemak voor starters
Voor startende samenwerkingsverbanden en rechtspersonen betekent dit dat zij zich voortaan alleen nog hoeven in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en niet meer apart bij de Belastingdienst. De Belastingdienst ontvangt, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, automatisch een bericht. Aan de hand van het RSIN bepaalt de Belastingdienst over het algemeen binnen vijf werkdagen de benodigde nummers voor de belastingen, zoals het BTW-nummer.

Instanties die niet kunnen worden ingeschreven in het Handelsregister, zoals buitenlandse bedrijven zonder vestiging in Nederland, moeten zich nog wel apart bij de Belastingdienst aanmelden.

Geen veranderingen voor bestaande klanten
Voor bestaande rechtspersonen en samenwerkingsverbanden heeft de wijziging geen gevolgen. Het RSIN heeft een administratieve functie binnen het stelsel van basisregistraties en is bedoeld voor een efficiënte uitwisseling van gegevens tussen overheden en binnen het stelsel van basisregistraties.

Meer informatie over de nummers in Handelsregister.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!