Kamerleden waarderen netwerkbijeenkomst Zwolle

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Regio Zwolle

De Regio Zwolle organiseerde woensdag 9 oktober een netwerkbijeenkomst in Den Haag om haar sterke eigenschappen onder de aandacht te brengen van Kamerleden.

Kamerleden waarderen netwerkbijeenkomst Zwolle

De Regio Zwolle wil met dit positieve geluid hier in de toekomst de vruchten van plukken. Totaal namen 20 Kamerleden en 50 Regio Zwolle-ambassadeurs deel aan de bijeenkomst. De Kamerleden hadden grote waardering voor de campagne en namen een propositie van de Regio Zwolle in ontvangst.

Waardevolle busreis

De delegatie vertrok in de namiddag uit Zwolle, waarna Henk Jan Meijer (voorzitter Regio Zwolle) de gasten in de PEC Zwolle-bus verwelkomde. Harke Plas (voorzitter Metropool Zwolle) presenteerde vervolgens de regionaal economische cijfers voor 2012 en gaf een korte preview voor de cijfers van 2013. De presentatie was een opmaat naar het Regio Zwolle Congres op 11 december 2013. De busreis werd door de ambassadeurs aangegrepen om intensief te netwerken.

Ontvangst door Kamerleden

De binnenkomst van de bussen in Den Haag werd muzikaal opgeluisterd door Blaas of Glory. De Zwolse band zorgde voor flink wat bekijks op het Binnenhof. De ambassadeurs vertrokken naar brasserie Dudok, waar vervolgens de Kamerleden werden verwelkomd. Spreekstalmeester Erben Wennemars sprak warme woorden over de Regio Zwolle en brak een lans voor onze sporters: “De Regio Zwolle blinkt uit in topsport”. Een gefilmde boodschap van Jonnie en Thérèse Boer werd door de volksvertegenwoordigers bijzonder gewaardeerd. Henk Jan Meijer (voorzitter Regio Zwolle) toonde vervolgens de animatiefilm ‘De Zwolse Kracht’ en introduceerde de sprekers Thecla Bodewes (directeur Scheepswerven Bodewes), Henk ten Hove (voorzitter Economic Board Regio Zwolle) en Bert Beun (voorzitter College van Bestuur Deltion).

Thecla Bodewes vertelde de gasten over de kansen van de watersector, de havens van Zwolle, Kampen en Meppel en stelde het financieringsprobleem door banken voor het midden- en kleinbedrijf aan de kaak. Henk ten Hove presenteerde de samenwerking tussen overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers als instrument voor kennis, innovatie en economische ontwikkeling. Bert Beun ging aansluitend in op het opleiden van jongeren én ouderen voor deze topsectoren, waarbij intensieve afstemming tussen de vraag van het bedrijfsleven en het aanbod van geschoolde werknemers noodzakelijk is.

Waardering Kamerleden

Aan het einde van de bijeenkomst overhandigde Henk Jan Meijer een propositie aan de Kamerleden en deed de oproep om de Regio Zwolle te faciliteren en niet te belemmeren. Kamerlid Eddy van Hijum nam de propositie in ontvangst: "Fantastisch hoe jullie je hier als Regio Zwolle hebben gepresenteerd. De waardering van de Kamerleden is er. Wij komen graag naar de Regio Zwolle voor een vervolg.” Eddy van Hijum bedankte de aanwezige Kamerleden en ambassadeurs en wenste iedereen een goede thuisreis.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!