Kans op storingen lijn Arnhem-Winterswijk blijft

  • Logistiek & Vervoer

Op vrijdag 14 mei vond er op initiatief van de provincie opnieuw een gesprek plaats met ProRail en Syntus over de aanhoudende storingen op het traject Arnhem-Winterswijk.

Kans op storingen lijn Arnhem-Winterswijk blijft

Gedeputeerde Marijke van Haaren vindt de aanhoudende storingen onacceptabel en eist op korte en lange termijn van beide partijen robuuste maatregelen. Het eerste gesprek was op woensdag 12 mei.

De storingen worden veroorzaakt door kinderziektes zoals gebruikelijk bij een nieuw baanvak én een technisch probleem. De kinderziektes weet Pro Rail tot nu toe op te lossen. De storingsgevoeligheid is afgenomen door een tijdelijke maatregel in samenwerking met Syntus maar de oplossing is nog niet structureel. Daar wordt wel met man en macht aan gewerkt, zo verzekert Pro Rail.

Bittere pil
Gedeputeerde Van Haaren heeft laten weten dat zij dagelijks geïnformeerd wil worden over de werkzaamheden en bijzonder ontstemd is over de gang van zaken. De lijn Arnhem-Winterswijk is een belangrijke lijn voor de Achterhoek en heel Gelderland en kenmerkt zich door storingen. Dit zou, mede door een forse financiële injectie van de provincie tot het verleden gaan behoren. Dat sinds 6 mei de storingen groter zijn dan ooit tevoren is voor de reiziger een bittere pil. 

Vervangend vervoer
De provincie vindt de situatie onacceptabel maar begrijpt dat de grenzen van technische mogelijkheden op dit moment bepalen wanneer de storing definitief wordt opgelost. Daarom heeft de provincie aangedrongen op goede informatie naar de reizigers en het actief aanbieden hiervan bij storing van de omreismogelijkheid over Zutphen. Dit gaat nu ook gebeuren. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over snelheid van aanbieden van vervangend vervoer met bussen.

Informatie
Pro Rail heeft toegezegd reizigers bij storingen te informeren via de omroepinstallaties, een reizigersbrief, NOS-teletekst pagina 751, mobiele website van Syntus, een digitale nieuwsbrief met emailmogelijkheid en de website arnhem-winterswijk.nl. Zie de links op de rechterzijde van uw beeldscherm.

Ook plaatst Pro Rail een advertentie in de Gelderlander met excuses en toelichting wat er aan de hand is en wat er wordt gedaan. Dinsdag is er opnieuw overleg tussen de provincie, Pro Rail en Syntus.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!