Kans voor ondernemende studenten in de VS

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Agentschap NL

Ondernemende studenten gezocht voor het ondernemersprogramma van Agentschap NL.

Kans voor ondernemende studenten in de VS

Studenten met ondernemende ambities maken kans op een beurs van de Kauffman Foundation. Het programma ‘Student Program on Entrepreneurship’, uitgevoerd door Agentschap NL, biedt studenten een ondernemersprogramma waarin ze kennis maken met Amerika’s meest innovatieve en ondernemende denkers, experts, universiteiten en bedrijven.

Doel is om de ondernemende student te helpen competenties te ontwikkelen en verbeteren die hen helpt het eigen bedrijf of bedrijfsidee verder vorm te geven.

Reclame op de maan
De afgelopen dagen circuleerde op verschillende fora op internet een artikel van ‘Jasper de Jong’ over reclame op de maan. Hierin beweerde Jasper dat het hem was gelukt om het logo van een groot sportmerk op de maan te projecteren. Dit is natuurlijk (nog) onmogelijk. Jasper bestaat dan ook niet. Het bericht was bedoeld om studenten te wijzen op de Kauffman Foundation, een organisatie die ondernemende studenten helpt om hun droom te verwezenlijken met een ondernemersprogramma in de Verenigde Staten. Overigens is van ‘Jasper’ zijn droom wel een filmpje gemaakt. Deze is te zien op www.spoe.biz.

David Gernaat, een van de studenten die momenteel in Amerika zit, raadt zijn ondernemende collegastudenten aan om een poging te wagen om de beurs binnen te slepen: ‘Denk groot, droom groot. Leer van de Amerikaanse ondernemers!’

Student Program on Entrepeneurship
Het programma ‘Student Program on Entrepreneurship’ biedt studenten de mogelijkheid om via de Kauffman Foundation in een (inter)nationale omgeving vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap. De studenten verblijven de eerste zes maanden van 2012 in de Verenigde Staten in gezelschap van innovatieve en ondernemende denkers, universiteiten en bedrijven. Ideeën voor de onderneming worden verder vorm gegeven om uiteindelijk met meer ondernemersbagage het bedrijf in Nederland te starten of verder uit te bouwen. Het programma wordt uitgevoerd door Agentschap NL in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het programma richt zich op het stimuleren van ondernemendheid en ondernemerschap binnen het onderwijs. Het programma richt zich op het stimuleren van ondernemendheid en ondernemerschap binnen het onderwijs en is onderdeel van het Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen. Meer informatie over het Actieprogramma is te vinden op www.onderwijsonderneemt.nl.

Inschrijven
Tot en met 6 mei 2011 kunnen studenten zich inschrijven met hun bedrijf of (vergevorderd) bedrijfsplan. Dit kan via de eigen onderwijsinstelling of via Sagamores, New Venture of STUOP. Laatstgenoemde instellingen nomineren ieder twee kandidaten. Alle genomineerden worden beoordeeld door Agentschap NL. De geselecteerde top 20 presenteert zich aan een vakjury. Deze jury beslist welke studenten begin 2012 naar de Verenigde Staten vertrekken.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!