Kansen Nederlandse agrifoodsector in India

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Rijksoverheid

India wil de voedselproductie de komende 5 jaar verdubbelen. India wil daar Nederlandse kennis en kunde bij gebruiken en stelt daar geld voor beschikbaar.

Kansen Nederlandse agrifoodsector in India

De Indiase en de Nederlandse overheid hebben in 2012 afspraken gemaakt om de agrifoodsector in India efficiënter te laten functioneren. De afgelopen maanden is door het ministerie van Economische Zaken, diverse Indiase staten, Netherlands Agro, Food & Technology Centre (NAFTC) en Greenport Holland International (GHI) gewerkt aan voorstellen voor het oprichten van Dutch-Indo Centres of Excellence (CoE).

Centres of excellence

De centrale overheid van India heeft nu ingestemd met de oprichting van 10 Dutch–Indo CoE’s verspreid door heel India en heeft groen licht gegeven voor de vervolgstappen die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling.

In de Centres of Excellence worden mensen opgeleid en kunnen bedrijven hun productiemethoden en technieken demonstreren. Zo kunnen Nederlandse bedrijven bijdragen aan verhoging van de voedselproductie in India door verbetering van o.a. productiemethoden, logistiek en voedselveiligheid. De 10 goedgekeurde CoE’s richten zich op de tuinbouw-, melkvee-, aardappel-, vlees en varkensketen. De CoE’s bieden mogelijkheden voor samenwerking tussen Nederlandse en Indiase bedrijven.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!