Kempenglas winnaar Brabantse Kempentrofee 2015

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Huis van de Brabantse Kempen

Na een nek-aan-nek race is Kempenglas donderdagavond 12 november uitgeroepen tot de winnaar van de Brabantse Kempentrofee 2015. Het initiatief wist maar liefst 38% van de stemmen binnen te halen.

Kempenglas winnaar Brabantse Kempentrofee 2015

Wim van der Leegte, topman van de VDL-groep, reikte tijdens een feestelijke bijeenkomst van het Ondernemerscafé gemeente Bladel in Cultureel Centrum Den Herd de prijs uit. De andere genomineerden voor de Brabantse Kempentrofee 2015 waren ’t Bint, Wijkleerbedrijf Lokaal+ de Kempen, Kempenplus en Verkavelen voor Toekomst Reusel-de Mierden. Gastheer van deze avond was Burgemeester Swachten van de gemeente Bladel.

Met de uitreiking van de Kempentrofee wil het Streekplatform, hèt samenwerkingsverband in de Brabantse Kempen, projecten en initiatieven onder de aandacht brengen die zich onderscheiden door hun vernieuwende aanpak of samenwerking. De prijs werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt.

Kempenglas

KempenGlas is een burgerinitiatief dat zich in zet voor het vergroten van de leefbaarheid en vitaliteit van een groot gebied in de Kempen. Dit doen ze door het aanleggen van betaalbaar glasvezelnetwerk, het beheren en het exploiteren ervan. Via een coöperatief model wordt in het buitengebied van Reusel-De Mierden, Bladel, Oirschot en Moergestel glasvezel aangelegd. Zonder dit initiatief zou het buitengebied niet met de tijd mee kunnen groeien. Voor economische, sociale en maatschappelijke ontwikkelingen is een snelle internetverbinding van groot belang.

Motivatie

Voor de Brabantse Kempentrofee werden dit jaar een recordaantal van 25 deelnemers aangemeld. Een onafhankelijke jury koos uit deze deelnemers vijf genomineerden. Kempenglas wist zich te nomineren door haar coöperatieve gedachtegoed en de bereidheid tot samenwerking in de Kempen. Het doel van dit project is om met een coöperatief model een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Reusel-De Mierden, Bladel, Oirschot en Moergestel aan te leggen. Met dit burgerinitiatief zijn zij er nu al in geslaagd een gemiddelde deelname van 70% te realiseren. Glasvezel geeft een stevige impuls aan de leefbaarheid en vitaliteit en de economische potentie van het buitengebied.

De Brabantse Kempentrofee wordt georganiseerd door het Huis van De Brabantse Kempen.

Meer informatie over Huis van De Brabantse Kempen:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!