Kempense bedrijven presenteren zich op KempenTech op 27 en 28 mei

  • Technologie
  • Bron: Huis van de Brabantse Kempen

Dit jaar organiseert de Brabantse Kempen opnieuw een Kempisch evenement tijdens de Dutch Technology Week in de Brainport regio. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei presenteren Kempische bedrijven hun techniek als fun, uitdagend en kansrijk; om te studeren, in te werken, in te ondernemen en in te investeren.

Kempense bedrijven presenteren zich op KempenTech op 27 en 28 mei

Er worden programma’s georganiseerd voor verschillende doelgroepen. De focus dit jaar is, nog meer dan voorheen, gericht op techniek. Bij deze nieuwe insteek hoort ook een nieuwe naam, het Kempische evenement heet voortaan KempenTech.

KempenTech bestaat uit verschillende programmaonderdelen voor professionals, jongeren, inwoners van de Kempen en andere geïnteresseerden; De High Tech Ontdekkingsroute is hét publieks-evenement. De KempenTech Relatiedagen en het KempenTech Symposium zijn bedoeld voor bedrijven. Het KempenTech Circus en KempenTech Youngsters zijn bedoeld voor scholieren van het basis- en voorgezet onderwijs.

KempenTech High Tech Ontdekkingsroute

De High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 28 mei van 11.00 – 17.00 uur is hèt publieksevenement van KempenTech 2016. Kempische bedrijven presenteren zich op een laagdrempelige manier aan iedereen die geïnteresseerd is in techniek en laten zien wat je allemaal met techniek kunt doen. De toegang is gratis.

KempenTech Relatiedagen

Kempische ondernemers ontmoeten elkaar tijdens de KempenTech Relatiedagen op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. Ondernemers (met een link naar techniek) laten zien wat ze in huis hebben en komen in contact met andere ondernemers uit de Kempen en daarbuiten. Vrijdag is de ondernemersdag. Zaterdag is iedereen welkom. De toegang is gratis.

KempenTech Symposium

Vrijdag 27 mei wordt om 16.00 uur afgesloten met een symposium met aansluitend een ondernemersborrel  georganiseerd door het Kempisch Ondernemers Platform (KOP). Ook dit jaar zal er weer een inspirerende spreker te gast zijn. De toegang is op uitnodiging en speciaal bedoeld voor ondernemers en bestuurders.

KempenTech Circus en KempenTech Youngsters

Deze programma’s zijn speciaal voor het basis- en voortgezet onderwijs. Op vrijdag 27 mei ontdekken jongeren dat techniek leuk, uitdagend en kansrijk is; om te studeren en in te werken. Er is een presentatie door het Stella Lux Solar Team van de TU Eindhoven over hun auto op zonne-energie en een natuurkunde circus door de TU Eindhoven Junior over de toepassingen van techniek.

Middelbare scholieren van het Rythovius college en Pius X college gaan de strijd met elkaar aan tijdens de KempenTech Movie Battle. De toegang is op uitnodiging voor leerlingen van de basisscholen en het voorgezet onderwijs uit de Kempen.

Deelname door Kempische bedrijven

Diverse bedrijven hebben zich al opgegeven voor deelname aan KempenTech 2016. VDL, Willems Machinebouw, KSE, Vencomatic, Berlingr en vele anderen presenteren zich tijdens het evenement. Diffutherm, gevestigd aan de overzijde van de evenementenlocatie zal op zaterdag 28 mei van 11.00 tot 17.00 uur haar deuren openen voor het publiek voor een kijkje achter de schermen.

Aanmelden voor bedrijfsdeelname aan KempenTech 2016 is nog mogelijk. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Paul Burgmans.

KempenTech 2016 vindt plaats in een grote tent aan de Smaragdweg 50 in Hapert, tegenover Diffutherm, op Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Meer informatie over alle activiteiten gedurende de Dutch Technology Week vindt u op: www.dutchtechnologyweek.nl en www.brabantsekempen.eu.

Meer informatie over Huis van De Brabantse Kempen:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!