Kennis delen over duurzaamheidsstrategieën

  • Innovatie & MVO
  • Bron: VNO-NCW

Het inbedden van duurzaamheid in bedrijfsmodellen is voor elke organisatie mogelijk. De ceo’s van acht Nederlandse multinationals, verenigd in de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC), hebben hun praktische kennis hierover gedeeld in een publicatie. Deze groep bedrijven wil duurzame groei bevorderen.

Tien succesfactoren

De publicatie ‘bevat een grote variëteit aan praktijkvoorbeelden en biedt praktisch inzicht in de wijze waarop duurzaamheid binnen organisaties kan worden verankerd. Daarnaast heeft de coalitie tien succesfactoren geïdentificeerd, die nodig zijn om duurzame business modellen te realiseren. Door deze kennis te delen, faciliteren we de bredere dialoog, promoten we ‘peer learning’ en geven wij een impuls aan groene groei’. Dat zei VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes.

Sociaal en maatschappelijk rendement

Het is de gezamenlijk overtuiging van Unilever, DSM, AkzoNobel, FrieslandCampina, Philips, Shell, KLM en Heineken dat financiële en economische groei direct verband houdt met sociaal en maatschappelijk rendement. De ceo’s van deze bedrijven geloven dat het duurzame groeimodel hét business model is voor de toekomst en willen hun verantwoordelijkheid voor een betere wereld nemen.

Dialoog met beleidsmakers

Behalve het ontwikkelen en delen van kennis, heeft de Dutch Sustainable Growth Coalition als doel om de dialoog met beleidsmakers, in Nederland en in het buitenland, te stimuleren. De ceo’s hebben sinds de oprichting in begin dit jaar actief bijgedragen aan diverse conferenties, waaronder de duurzaamheidstop Rio+20. Ook heeft de DSGC een officiële ontmoeting gehad met premier Rutte in juni.

Over de Dutch Sustainable Growth Coalition

De Dutch Sustainable Growth Coalition bestaat uit acht Nederlandse multinationals: Unilever, DSM, AkzoNobel, FrieslandCampina, Philips, Shell, KLM en Heineken. Jan Peter Balkenende is voorzitter van deze coalitie, dat wordt gefaciliteerd door Ernst & Young. VNO-NCW steunt het initiatief volledig.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!