Kennis halen en delen via Kennisbank Biobased Bouwen

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Rijksdienst voor Ondernemerschap

De Kennisbank Biobased Bouwen is tijdens de Week van de Bouw op 10 februari gelanceerd. De kennisbank komt voort uit de Green Deal Biobased Bouwen. De deelnemers hiervan werken samen aan een digitale kennisbank die informatie biedt over biobased producten en bouwconcepten.

Kennis halen en delen via Kennisbank Biobased Bouwen

RVO.nl ondersteunt het Ministerie van Economische Zaken bij de transitie naar de Biobased Economy: een economie gebaseerd op biomassa in plaats van op fossiele grondstoffen.

Om eventuele belemmeringen daarbij weg te nemen zijn diverse samenwerkingsovereenkomsten– Green Deals – tussen markt en overheid gesloten. De Kennisbank Biobased Bouwen komt voort uit de Green Deal Biobased Bouwen, die inmiddels door meer dan dertig partijen is ondertekend.

Producten en bouwconcepten

Voor het bouwen en renoveren van gebouwen bestaan al veel biobased oplossingen, maar die zijn niet altijd bekend bij architecten, aannemers, regelgevers en opdrachtgevers. In de kennisbank is gebundelde informatie te vinden over biobased producten en bouwconcepten.

Inmiddels is de eerste opzet klaar en hebben de Green Deal Biobased Bouwen-deelnemers RVO.nl, SBRCURnet, WUR-FBR, ICDuBo en Stichting Agrodome de eerste inhoud verzameld en in de kennisbank gezet.

Open source

De Kennisbank Biobased Bouwen is ‘open source’ en bevat vrij toegankelijke kennis om aan de slag te gaan. Naast de Green Deal Biobased Bouwen-deelnemers zijn ook anderen uitgenodigd om informatie aan te leveren over biobased projecten en producten. Dit kan via het contactformulier van de kennisbank.

Redactie en informatie

De redactie van de website wordt verzorgd vanuit de Green Deal Biobased Bouwen. Meer informatie is verkrijgbaar via Iris de Rijke, iris.derijke@rvo.nl. Voor (kostenloze) plaatsing van biobased producten of projecten in de Kennisbank kunt u contact opnemen met Natalie Prinsen, natalie.prinsen@sbrcurnet.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!