Kennisinstituut FSIN ziet kansen voor FoodValley regio

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Regio FoodValley

De toekomst van de foodsector wordt gestuurd door de consument. Bedrijven in de hele voedselketen, van boeren en tuinders tot horecabedrijven en retailers, moeten zich daarvan meer bewust zijn.

Kennisinstituut FSIN ziet kansen voor FoodValley regio

Dat zegt Jan-Willem Grievink, directeur van het toonaangevende FoodService Instituut (FSIN), dat onlangs naar Ede, in de FoodValley regio verhuisde.

Trends signaleren

De sector denkt nog te veel vanuit de kanalen en zou meer in moeten spelen op wat de consument wil. Wat de consument koopt, op welke plek en met welke argumenten, is het voornaamste onderzoeksterrein van het onafhankelijke kennisinstituut. Het FSIN signaleert ontwikkelingen en trends en wisselt kennis uit met haar leden, voornamelijk grote formules uit de retail en horeca, maar ook groothandels en fabrikanten.

Om nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen, heeft het FSIN voor een thuisbasis in de FoodValley regio gekozen. Volgens Grievink komt vernieuwing in de foodsector vooral van kleine bedrijven, gevestigd in de omgeving van de Wageningse campus. Het toonaangevende kennisinstituut benadrukt het belang van ontmoeting tussen bedrijven.

Blurring

Voor het signaleren van trends in de foodservicemarkt is de blik van het FSIN vooral gericht op de Verenigde Staten, waar retailers en horeca zich steeds meer op elkaars terrein begeven. Dit verschijnsel van ‘blurring’ is hier in Nederland ook sterk in opkomst. Daarnaast signaleert Grievink dat kleinschaligheid aan terrein wint en dat de vraag naar authentieke producten toeneemt. Dat biedt kansen voor de regio. De populariteit van regionale producten groeit en geeft ook mogelijkheden voor boeren en tuinders om de consument beter in het vizier te krijgen.

Bekijk ook de onderstaande film waarin Jan-Willem Grievink, directeur van het FoodService Instituur (FSIN) uitleg geeft over het bedrijf en waarom zij gekozen hebben voor de FoodValley regio.

Video bij artikel

Meer informatie over Regio Foodvalley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!