Kennismaken met banen en opleidingen in Transport en Logistiek

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: VNO-NCW Midden

Op donderdag 15 mei 2014 organiseert het Platform Transport en Logistiek Rivierenland de Promotiedag Transport en Logistiek in Geldermalsen.

Kennismaken met banen en opleidingen in Transport en Logistiek

Op de promotiedag willen onderwijsinstellingen en bedrijven scholieren en andere belangstellenden laten kennismaken met de vele carrièrekansen en opleidingsmogelijkheden die de transport en logistieke sector bieden. Leerlingen van basis-, VMBO- en ROC-scholen uit de regio zijn uitgenodigd voor een speciaal programma tot 15.30 uur. Van 16.00 tot 18.00 uur is het evenement kosteloos toegankelijk voor publiek. De locatie dit jaar is Bouwmensen, Pand Revabo, Poppenbouwing 3 in Geldermalsen.

Programma

De bezoekers krijgen een compleet beeld van de diverse beroepen en opleidingen in de sector Transport en Logistiek. Vertegenwoordigers van instellingen, bedrijven en scholen staan klaar voor het geven van informatie en bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het werken in de sector is door deel te nemen aan allerlei activiteiten op het binnen- en buitenterrein. Er zijn bijzondere voertuigen (onder andere van defensie) te bewonderen en er worden demonstraties verzorgd.

Verder is het mogelijk om de dagelijkse praktijk van transport en/of logistiek met eigen ogen te aanschouwen bij Only for Men, bij transportbedrijf Van den Haak Transmission of bij Fruitmasters. Aanmelden voor een van de bedrijfsbezoeken kan bij de ontvangstbalie op de centrale locatie. De bezoeken starten om 16.15 uur en duren drie kwartier, vervoer wordt geregeld.

De promotiedag heeft vorig jaar ruim 800 belangstellenden getrokken, dit jaar zijn al 1.000 aanmeldingen genoteerd van leerlingen van basisscholen (groep 8) en onderbouw voortgezet onderwijs.

Platform Transport en Logistiek Rivierenland

De werkgroep promotiedagen is onderdeel van Platform Transport en Logistiek Rivierenland, waarin diverse bedrijven, onderwijsinstellingen brancheorganisaties en VNO-NCW Rivierenland zijn vertegenwoordigd. Het Platform Transport en Logistiek Rivierenland is in het leven geroepen om te zorgen dat goed opgeleide medewerkers in de regio beschikbaar zijn om het tekort door vergrijzing en vestiging van nieuwe bedrijven op te vangen. Gebeurt dat niet, dan ontstaat in de komende jaren een groot tekort aan personeel.

Het Platform pakt het tekort aan logistieke medewerkers aan door steeds meer nieuwe beroepsopleidingen in de regio aan te bieden, het imago van het beroep en de branche te verbeteren, de instroom van leerlingen/werknemers te bevorderen en zij-instromers te plaatsen.

Daarnaast wil het Platform de afstemming tussen onderwijs en de arbeidsmarkt in de sector verbeteren (ook MBO4/HBO), vindt er kennisuitwisseling plaats en wil men de sector transport en logistiek in de regio Rivierenland versterken. Deze activiteiten zijn van belang omdat Rivierenland op plaats 8 staat van de landelijke 10 van hotspots en zij deze positie graag wil verbeteren.

De Promotiedag Transport en Logistiek 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door POA RAAK, Regio Rivierenland, Provincie Gelderland, Bouwmensen, VTL, WAPR, ROC Rivor en vele andere bedrijven.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!