Kennismaken met banen en opleidingen in Transport en Logistiek

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: VNO-NCW midden

Op donderdag 21 mei 2015 organiseert het Platform Transport en Logistiek Rivierenland de Promotiedag Transport en Logistiek in Tiel.

Kennismaken met banen en opleidingen in Transport en Logistiek

Op de Promotiedag willen onderwijsinstellingen en bedrijven scholieren en andere belangstellenden laten kennismaken met de vele carrièrekansen en opleidingsmogelijkheden die de transport en logistieke sector bieden. Leerlingen van basis-, VMBO- en ROC-scholen uit de regio zijn uitgenodigd voor een speciaal programma tot 16.00 uur. Van 16.00 tot 18.00 uur is het evenement kosteloos toegankelijk voor publiek. De locatie dit jaar is Currie European, De Geer 10 in Tiel.

Programma

De bezoekers krijgen een compleet beeld van de diverse beroepen en opleidingen in de sector Transport en Logistiek. Vertegenwoordigers van instellingen, bedrijven en scholen staan klaar voor het geven van informatie en bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het werken in de sector is door deel te nemen aan allerlei activiteiten op het binnen- en buitenterrein. Er zijn bijzondere voertuigen te bewonderen en er worden demonstraties verzorgd.

Platform Transport en Logistiek Rivierenland

De werkgroep promotiedagen is onderdeel van Platform Transport en Logistiek Rivierenland, waarin diverse bedrijven, onderwijsinstellingen, brancheorganisaties en VNO-NCW Rivierenland zijn vertegenwoordigd. Het Platform Transport en Logistiek Rivierenland is in het leven geroepen om te zorgen dat goed opgeleide medewerkers in de regio beschikbaar zijn om het tekort door vergrijzing en vestiging van nieuwe bedrijven op te vangen. Gebeurt dat niet, dan ontstaat in de komende jaren een groot tekort aan personeel. Het Platform pakt het tekort aan logistieke medewerkers aan door steeds meer nieuwe beroepsopleidingen in de regio aan te bieden, het imago van het beroep en de branche te verbeteren, de instroom van leerlingen/werknemers te bevorderen en zij-instromers te plaatsen. Daarnaast wil het Platform de afstemming tussen onderwijs en de arbeidsmarkt in de sector verbeteren (ook MBO4/HBO), vindt er kennisuitwisseling plaats en wil men de sector transport en logistiek in de regio Rivierenland versterken.

De Promotiedag Transport en Logistiek 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door POA RAAK, Regio Rivierenland, Provincie Gelderland, Currie European, STL, WAPR, ROC Rivor en vele andere bedrijven.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.logistiekrivierenland.nl 

 

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!