Kerstvakantie populair ondanks economische crisis

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: RECRON

In 2011 worden er evenveel kerstvakanties ondernomen als in 2010. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat ongeveer 750.000 Nederlanders tijdens de kerstperiode op vakantie gaan.

Kerstvakantie populair ondanks economische crisis

De helft van de Nederlanders viert vakantie in eigen land. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar (+25.000). De kerstvakantie vindt dit jaar in alle regio’s plaats van zaterdag 24 december 2011 tot en met zondag 8 januari 2012.

Lichte stijging kerstvakantie in eigen land

Ondanks de economische crisis blijft Kerst een populaire periode om er even tussenuit te gaan. Nederlanders vieren dit jaar de kerstvakantie iets vaker in Nederland. Zo’n 375.000 Nederlanders gaan lekker weg in eigen land. Dat zijn er zo’n 25.000 meer vergeleken met vorig jaar. Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiehuisje of –bungalow. Zo’n 25% kiest voor een hotel.

Duitsland populair

De andere helft van de 750.000 Nederlanders vertrekt in de kerstvakantie naar het buitenland voor een (korte) vakantie. Dit is een lichte daling (-25.000) vergeleken met vorig jaar. Duitsland blijft de populairste bestemming voor een buitenlandse kerstvakantie. Een kwart van de kerstvakanties naar het buitenland vindt plaats bij onze oosterburen. Op de gedeelde tweede plaats volgen Oostenrijk en België met beide 17%.

Meer informatie over RECRON :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!