Kick off campagne ‘Energie Besparen Doe Je Nu’ op Vakbeurs Energie

  • Innovatie & MVO
  • Bron: RVO.nl

Op dinsdag 9 oktober jongstleden vond de kick-off van de landelijke publiekscampagne ‘Energie Besparen Doe Je Nu’. plaats tijdens de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch. Het doel: huisbewoners verleiden om te kiezen voor duurzame oplossingen.

Kick off campagne ‘Energie Besparen Doe Je Nu’ op Vakbeurs Energie

Tijdens de vakbeurs ontmoetten ondernemers en overheden elkaar tijdens het seminar ‘Energie Besparen Doe Je Nu’. Zij deden inspiratie op aan de hand van deskundigen, tools en praktijkverhalen. Centraal stond de uitdaging om huisbezitters een goed aanbod te doen bij het verduurzamen van hun woning. 

Inspirerende keynotes

De dag startte met twee keynotes. Rob Adams, oprichter van innovatiebureau Six Fingers, sprak over vernieuwing en hoe zoeken en experimenteren hierbij noodzakelijk is. Diederik Samsom, Voorzitter Klimaattafel Gebouwde Omgeving, gaf antwoord op de vraag: hoe brengen we sociale innovatie aan de man? Om huisbezitters over de streep te trekken om te verduurzamen, is het volgens hem bijvoorbeeld noodzakelijk dat installateurs, financiers en gemeente samenwerken.

Verdiepende workshops

Vervolgens gingen de ondernemers zelf praktisch aan de slag in workshops. Een vijftal professionals gaf tips en handvatten waar ondernemers direct mee aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld met de organisatie van financiering, de kracht van intermediairs en de inrichting van een efficiënte woonwijkverduurzaming. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verzameldende vijf beste tips. Deze zijn over enkele weken in de toolkit te bekijken op de site Energiebesparendoejenu.nl. 

Wat kunt u doen?

Bent u ondernemer en actief in woningverduurzaming? Zorg dat u klaar bent voor de start van de campagne op 4 november aanstaande. Verwijs woningeigenaren voor onafhankelijke informatie van de overheid naar de campagnewebsite. En maak gebruik van het communicatiemateriaal via de campagnewebsite, de toolkit voor ondernemers en het interactieve platform waar kennis en actualiteiten gedeeld worden.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!