Kleefse Waard genomineerd voor Gulden Feniks

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Arnhem

Het Arnhemse Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is genomineerd voor de Gulden Feniks 2014, dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving.

Kleefse Waard genomineerd voor Gulden Feniks

Deze prijs van het Nationaal Renovatie Platform (NRP) wordt gezien als de Oscar onder de prijzen voor gebiedsontwikkeling.

Uit 66 inzendingen kwam een shortlist van projecten naar voren, die vervolgens door een jury bezocht en per categorie genomineerd zijn. IPKW is genomineerd in de categorie gebiedstransformaties. IPKW, de perfecte vestigingsplaats voor energie-intensieve ondernemingen met oog voor duurzaamheid, werkt nauw samen met de gemeente Arnhem.

Navolging

“Het is navolgenswaardig dat in het geval van Industriepark Kleefse Waard de bestaande industriële infrastructuur opnieuw gebruikt is (utilities) en dat de milieuklasses gekoesterd zijn, in plaats van dat ze werden afgebroken voor een alternatieve bestemming zoals wonen”, aldus het juryrapport. Op 4 juni wordt tijdens de vastgoedbeurs Provada duidelijk of IPKW de nominatie ook daadwerkelijk verzilvert.

Doelstelling IPKW

Het doel van de gebiedstransformatie op IPKW is het creëren van een ultiem vestigingsklimaat en een innovatief economisch perspectief voor zogeheten cleantech- en productiebedrijven. Om dit te bewerkstelligen streeft men naar een goede mix van bedrijven in een experimentele fase (start-ups) en gerenommeerde bedrijven (grown-ups), zorgen we ervoor dat we gebouwen met historische waarde behouden, heractiveren en verduurzamen, zoeken we naar een goede economische balans en stimuleren en faciliteren we synergie en kennisdeling tussen bedrijven op en buiten het park.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!