Kleine transportbedrijven in de knel

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Omroep Brabant

De Brabantse transportsector luidt de noodklok.

Kleine transportbedrijven in de knel

Volgens verschillende bedrijven is er in Nederland geen plek meer voor kleine transportbedrijven, zo melden zij maandag in het Brabants Dagblad. Zij voeren tegelijk actie met vakbond FNV, die wil dat Oost-Europese chauffeurs dezelfde rechten en plichten krijgen als hun Nederlandse collega's.

Het lijkt hommeles in de transportsector. De FNV demonstreerde afgelopen zondag bij transporteur Van den Bosch in Erp tegen de inmiddels verboden Polenconstructie. In deze constructie maakt een bedrijf gebruik van een uitzendbureau in Polen om op die manier onder de Poolse CAO te vallen. De FNV wil dat de Oost-Europese werknemers dezelfde rechten en plichten krijgen als hun Nederlandse collega's.

Dalende omzet
De constructie is een heet hangijzer, menen de kleine transporteurs in de krant. Doordat grote bedrijven de Nederlandse chauffeurs vervangen door de veelal goedkope Oost-Europese, verkeren de kleintjes, waarvan er in elk Brabants dorp ongeveer vier zitten, in zwaar weer. Zij moeten opboksen tegen hun goedkope broer. Met desastreuze gevolgen. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN). De omzet van kleine bedrijven blijft in het tweede kwartaal van dit jaar fors achter bij de grote ondernemingen.

lees verder>>

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!