home » nieuws » Industrie »

Koning brengt werkbezoek aan Brainport Eindhoven ter ere van Nederlandse maakindustrie

Op woensdag 12 december jongstleden bracht zijne Majesteit de Koning een werkbezoek aan twee bedrijven in Brainport Eindhoven ter ere van de Nederlandse maakindustrie.

Koning brengt werkbezoek aan Brainport Eindhoven ter ere van Nederlandse maakindustrie

De Koning bezocht MTA, bedenker en bouwer van mechatronische machines en systemen en Huijbregts Groep, verwerker van poeders voor de levensmiddelenindustrie. Beide bedrijven zijn gevestigd in Helmond.

Nederlandse maakindustrie

De Nederlandse maakindustrie kenmerkt zich door enerzijds ambachtelijke bedrijven die al decennialang vernieuwen en anderzijds nieuwe ondernemingen met innovatie in hun DNA. Zij ontwerpen en produceren halffabricaten en eindproducten in zeer uiteenlopende sectoren en zijn soms mondiaal leider in nichemarkten. 

Van ontwikkeling naar productie

Het werkbezoek startte bij high tech-bedrijf MTA. Als systeemleverancier ontwikkelt en produceert MTA mechatronische modules en systemen. Machines waarop paspoorten of ID-kaarten worden gepersonaliseerd, systemen voor het aanbrengen van een krimpfolie op verpakkingen en modules voor industriële 3D metaalprinters zijn enkele voorbeelden. Daarbij maakt de eigen ontwikkelafdeling van MTA het mogelijk om samen met klanten vanaf de ideefase compleet nieuwe systemen te ontwikkelen om ze vervolgens zelf seriematig te kunnen produceren. Zo slaat MTA een brug tussen ontwikkeling en serieproductie. De Koning werd rondgeleid over de werkvloer en sprak er met verschillende bedrijven over samenwerking in de keten van ontwikkeling naar productie.

Talentontwikkeling in de maakindustrie

Aansluitend ging de Koning naar Huijbregts Groep. Dit familiebedrijf heeft een geavanceerd productieproces ontwikkeld voor het mengen van poedergrondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie. Met intensieve zorg voor recepturen en voedselveiligheid worden de gewenste grondstoffen verwerkt tot homogene poedermengsels in verpakkingen op maat naar wens van de klant. Huijbregts Groep maakt zich in opleidingsverband sterk voor talentontwikkeling: in samenwerking met ROC Ter AA en omliggende bedrijven is er een eigen bedrijfsschool, waar medewerkers worden opgeleid tot procesoperator. Aan niet-Nederlandse medewerkers worden taalcursussen gegeven. De Koning werd rondgeleid door de innovatieve mengfabriek. Tot slot sprak hij met begeleiders en studenten over talentontwikkeling in de maakindustrie.

Nieuwjaarsontvangst

Het werkbezoek vond plaats ter voorbereiding op de Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in januari 2019. Naast enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving representeren, worden ook specifiek vertegenwoordigers uit de maakindustrie genodigd.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!