Koning positief over creatieve industrie

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Topsectoren

'De creatieve industrie maakt levens beter en economieën sterker.' Dat zei koning Willem-Alexander maandag bij de opening van de zesde Asia Europe Meeting (ASEM) in Rotterdam.

Koning positief over creatieve industrie

Hier praatten de afgelopen dagen cultuurministers uit ruim 40 Europese en Aziatische landen met elkaar over de creatieve industrie. De bijeenkomst is elke 2 jaar en vond voor het eerst in Nederland plaats.

Groeiende sector

Volgens de koning is het thema voor de bijeenkomst wellicht enigszins uitdagend, omdat in het verleden voornamelijk werd gesproken over het culturele erfgoed. Maar 'de creatieve industrie verdient een belangrijke plek op onze agenda's', aldus de koning. Wereldwijd groeit deze sector en met name in landen in Europa en Azië worden creatieve concepten ontwikkeld die de kwaliteit van onze levens verbeteren. 'Het is de magische mix van verbeelding, innovatie en cultureel ondernemerschap die zo spannend en veelbelovend is.'

Diverse thema's

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs en Cultuur was de gastvrouw van de conferentie. Ze buigt zich met haar collega's over de creatieve industrie - de sector van de media, kunstenaars, architecten en ontwerpers - aan de hand van drie thema's: duurzaamheid in steden, ondernemerschap en creatief onderwijs.

Kijk voor meer informatie over de Topsector Creatieve Industrie op www.clicknl.nl en www.creative-council.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!